De Heidebloem in Echten houdt ermee op, afscheidstoneel in november

24 jul , 8:09 Nieuws
pn05032024 echten toneel nut en heidebloem1
Echten – Toneelvereniging De Heidebloem uit Echten houdt op te bestaan, maar wil het afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 16 november wordt nog een laatste voorstelling gegeven, een stuk met verschillende korte sketches. Daarna is het definitief gebeurd.
De Heidebloem is naast Nut en Genoegen de tweede toneelvereniging in Echten. Bij De Heidebloem speelden van oudsher de jongere garde, veel spelers stroomden daarna door naar Nut en Genoegen. Het was de laatste jaren steeds lastiger om voldoende spelers te vinden voor een uitvoering, vandaar dat er niet veel meer werd gespeeld. Afgelopen voorjaar speelde een aantal ‘Heidebloemen’ mee met Nut en Genoegen, daarna werd een laatste poging gedaan om alsnog verder te gaan. Het leverde te weinig respons op, zodat werd besloten deze toneelvereniging op te heffen. In Echten kunnen de liefhebbers nog steeds terecht bij Nut en Genoegen.
Op 16 november krijgen alle oud-spelers nog eenmaal de kans om mee te doen onder de vlag van De Heidebloem. Aanmelden kan, ook voor een kort rolletje,  te vervullen, en ook al niet meer woonachtig in Echten, bij: [email protected] 0627382113
Op de foto spelers van Nut en Genoegen en De Heidebloem bijeen, afgelopen voorjaar speelden ze gezamenlijk een stuk.