Crisis Cross festival brengt de bezoekers uit en thuis

29 mei , 9:06 Nieuws
veeningen crisiscrossfestival foto henk sieders
Veeningen – De grote tent staat, het circuit is uitgegraven en het hele terrein aan de Stapelerveldweg wordt in gereedheid gebracht voor één van de grootste evenementen die de gemeente De Wolden kent: het Crisis Cross Festival bij Veeningen. Vanaf vrijdagavond vindt daar een programma plaats vol muziek, entertainment, plezier en natuurlijk motorsport.
De winst pakken in een bepaalde crossklasse is mooi, maar niet het belangrijkste. De organisatie van de Crisis Cross weet al jarenlang motorsportliefhebbers naar Veeningen te krijgen met een mix van sport en gezelligheid, muziek en theater. Niet voor niets ontvingen Joshua de Boer en Floris van Laar vorig jaar de Culturele Prijs van De Wolden, waar een cheque van 2500 euro aan vast zat.

DiscoXpress-bussen

De organisatie zorgt er ook dit jaar weer voor dat bezoekers van heinde en verre veilig naar Veeningen kunnen komen en daarna ook weer thuis. Er rijden zogeheten DiscoXpress-bussen vanuit onder meer Heino, Vroomshoop, Zwolle, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel en zo goed als alle grotere dorpen in De Wolden.
Voor dit jaar staat er weer van alles te gebeuren. Volop motorcross in vele klassen, maar ook op zondagmiddag Fiets ‘m d’r in, waarvoor zich al een mooi aantal kandidaten heeft aangemeld. Deze deelnemers moeten droog de overkant halen en de bel luiden, en liefst ook zo ludiek mogelijk gekleed gaan.
Voor alle drie de dagen zijn artiesten gecontracteerd, van bekend tot minder bekend. Eerst op vrijdag 31 mei onder meer Charly Lownoise, Sweet Le freak, Party Animals en DJ Sipke. A* Fever XS komt ook als ‘ultimate ABBA-tribute’. Op zaterdag en zondag zijn er twee podia met in de tent vooral piratenmuziek en buiten hardstyle. Er zijn dan optredens van onder meer The Darkraver, Xception, The Rousers, Gladjakkers en Conny Vink. Zondag is het de beurt aan Henk Wijngaard, Dirty Dog, Halsband en Bökkers.
Voor kinderen is er op zaterdag en zondag ook van alles te beleven, van kindertheater, een verfloket, circus Easy uit Meppel, een mega modderkeuken, een mini speelweide, een krijtplein en een challengeshow van Stijn & Nienke.