Bijna 1300 (tevreden) deelnemers aan Boerderijenfietstocht, maar dan anders

09 aug 2023, 17:58 Nieuws
pn09082023 zuidwolde andere boerderijenfietstocht1
Zuidwolde – Wat een geweldig mooie dag moeten de bijna 1300 deelnemers woensdag hebben beleefd tijdens de Boerderijenfietstocht, maar dan anders vanuit Zuidwolde. Een prachtige route, mooi weer en leuke bezienswaardigheden en activiteiten onderweg.
Geen wonder dat de gezichten van de organisatie en de deelnemende bedrijven alleen maar blij waren. De route die Jan Rozema dit jaar had uitgezet, werd door iedereen weer zeer gewaardeerd. Waar voorgaande jaren onder meer richting Nieuwlande, Dedemsvaart en Balkbrug werd gereden, ging het nu richting Ruinen. ‘Dat is wel een stukje fietsen, maar laat dat maar aan Jan over’, wist Geke Klein, bestuurslid van de organiserende stichting.

Kidsroute

Vanuit Zuidwolde ging de route van 45 mooie kilometers via Echten naar Ruinen, Koekangerveld, Koekange en weer terug naar Zuidwolde. De Kidsroute telde 30 kilometer en maakte een iets andere lus, telde bovendien veel vertier voor de jeugd. Natuurlijk het Roekpad in Echten, waar volop gespeeld kon worden, maar ook het knutselen bij het Huus met de Belle onder leiding van Vera Vos en de leerzame halte bij de Panjerdweg. Daar stonden vijf vrijwilligers van Natuurvereniging Zuidwolde klaar om alles over waterdiertjes te vertellen.
Mooie opsteker ook voor museumboerderij Pasmans Huus in Ruinen, waar nog nooit zoveel bezoekers op een dag zijn gekomen. Alle reden om blij te zijn vandaag. Wat overigens ook altijd bijzonder is, dat de fietsers hun rijwiel plaatsen waar zij denken dat goed is. De speciale vakken die als fietsenstalling waren aangeduid bij de Belle en Van Regteren, bleven nagenoeg leeg. Het mocht de pret niet drukken, er viel geen onvertogen woord.
Voor een (premium) reportage van de dag, volg deze link naar de Meppeler Courant .