Benefietconcert voor slachtoffers aardbeving in Nepal

03 jun 2015, 1:08 Nieuws
dsc 0024 kopie
H. Sieders
Het benefiet concert dat 20 mei j.l. plaatsvond in de PKN kerk in Alteveer kan op alle fronten geslaagd genoemd worden.
Hiervoor tekenden de al langere tijd bestaande koren Cantabile en Varivocaal en “de Huisband”.
dsc 0130
dsc 0075
dsc 0062
Ook gelegenheidsformatie's zoals een duo op fluit en klarinet, een zeer jong duo op altsaxofoon, een houtblazerskwartet en meerdere zangformaties . Het kerkorgel werd bespeeld en naast vocale en muzikale klanken was er ook tijd ingeruimd voor het gesproken woord waaronder een eigengemaakt gedicht.
dsc 0070
dsc 0060
dsc 0058
Doel van dit benefietconcert was een financiële bijdrage te leveren aan het werk tbv de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Alle uitvoerenden verleenden belangeloos hun medewerking. Ook werd er in de pauze tegen betaling koffie geschonken met eigengemaakte cake/koek. Daarnaast werden koeken, cakes en knieperties verkocht. Al deze baksels waren ook belangeloos ter beschikking gesteld.
Inmiddels kan de organisatie mededelen dat de eindopbrengst 3310 euro is.
Het geld zal binnenkort overhandigd worden aan de stichting Diyo Nepal
Deze stichting is in het leven geroepen ter ondersteuning van mevr. Ilse Bennink.
Ilse, een jonge vrouw uit Zuidwolde, woont in Nepal samen met haar Nepalese man en haar kinderen. Zij zijn in staat om ter plekke hulp te bieden en de gift op een verantwoorde manier te besteden, daar waar de nood het hoogst is
dsc 0024 kopie
dsc 0020
De stichting Diyo Nepal heeft al in een vroeg stadium laten weten hoe ontzettend geweldig ze het initiatief tot een benefietconcert gevonden heeft . Men sprak bewondering uit voor het feit dat een kleine gemeenschap in staat is om zomaar belangeloos in actie te komen. Diyo Nepal bedankt al deze mensen van Alteveer en Kerkenveld voor deze enorm warme ondersteuning.
programma en donateurs benefietconcert nepal foto voor jan beamer