Actium viert 15-jarig bestaan en vraagt huurders om verhalen

05 mei 2023, 7:47 Nieuws
actium
Assen/Ruinen - Woonstichting Actium, Stichting Woningbeheer Assen (SWA) en Stichting Woningbeheer Smilde ondertekenden op 1 juli 2008 de fusiepapieren. Hiermee werd Actium een feit. Actium had eerder het hoofdkantoor in Ruinen.
“Dit jaar bestaan we in deze vorm én met deze naam 15 jaar. Op verschillende manieren geven we hier aandacht aan. Zo brengen we een jubileumboek uit en als traktatie voor onze huurders ontwikkelen we een magazine met onder andere fietsroutes langs typische gebouwen of opvallende locaties in onze acht gemeenten. Uiteraard met verhalen en foto’s van onze huurders over hun mooiste plekje of het beste streekgerecht,” aldus directeur-bestuurder Rein Swart van Actium. Daarnaast onderzoeken we 15 jaar dienstverlening aan de huurders op een unieke manier.

Huurders gevraagd

Voor het jubileumboek en het magazine zoekt Actium huurders die graag hun ervaringen willen vertellen. Het mag gaan over het wonen zelf, wellicht heeft een huurder juist iets met het getal 15 of hij of zij woont op nummer 15. “Ook zijn we benieuwd naar de pareltjes om de hoek. Wat zijn de speciale plekjes met dat prachtige uitzicht of wat maakt uw omgeving zo speciaal? De bijzondere én gewone verhalen delen we graag met alle huurders”, vervolgt Swart. In het jubileumboek komen verhalen over wat we bereikt hebben in 15 jaar met foto’s en portretten van huurders en zakelijke relaties als aannemers, bouwers en bestuurders van gemeenten. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld verduurzamen en hoe de woning van de toekomst eruit.

Dienstverlening

Onder het mom van 15 jaar dienstverlening, gaat Actium na de zomer een klantonderzoek houden. “Dit doen we op een speelse manier met behulp van ‘stoplichtkaarten’. Een groot aantal huurders krijgt een rode, oranje en groene kaart thuisgestuurd met de vraag om de dienstverlening van Actium te evalueren. Op die manier kan Actium de dienstverlening verder verbeteren. Ook organiseert Actium voor medewerkers een maandelijkse verjaardagslunch met het thema samenwerken. “Hoe beter we samenwerken, hoe sneller en slimmer we onze dienstverlening voor de bewoners kunnen doen,” geeft Rein Swart aan.

“Laat uw stem horen”

Twee bestuursleden van MEVM hebben meegedacht met de ontwikkeling van het jubileumboek en het magazine. Zij blijven tijdens het produceren betrokken. Marcel Bomers, voorzitter MEVM: “Onze medewerking past in de manier van samenwerken tussen Actium en MEVM. Daarom zijn wij blij dat, in zowel het jubileumboek als in het magazine, de huurder van Actium een belangrijke rol speelt. Goed dat er aandacht is voor de positieve kanten, én voor de verbeterpunten. Daarom roepen wij de huurder op om haar of zijn verhalen en anekdotes voor het jubileumboek of magazine te delen.” Ook het houden van een klantonderzoek juicht Bomers toe: “Om zaken te verbeteren, is het nodig dat Actium weet hoe de huurder over haar denkt. Dus bent u een van de geselecteerde huurders; doe mee en laat uw stem horen.”
Wie mee wil doen aan het magazine en/of het jubileumboek kan zich aanmelden via [email protected]
of bellen met 0592 – 400 100 en vragen naar team communicatie.