Achtste Midwinterhoorntreffen is op 28 december in Linde

05 dec 2023, 9:39 Nieuws
pn03122023 zuidwolde midwinterhoorn kuiertocht6
Linde - In samenwerking met de blaasgroepen uit Dalfsen en Hardenberg organiseren de Ekelbloazers het achtste Midwinterhoorn Blaastreffen. Op 28 december wordt gestreden om het midwinterhoornblaaskampioenschap, een uniek evenement.
Het vindt plaats bij het Dorpshuis in Linde. Aan deze open kampioenschappen kan een ieder die zowel professioneel dan wel als amateur op de midwinterhoorn blaast en die graag eens wil zien hoe men zijn of haar blazen beoordeelt, meedoen. Inschrijven kan als lid van een blaasgroep, maar ook individuele blazers zijn hartelijk welkom. Deelname is geheel gratis. Elke deelnemer komt slechts eenmaal aan de beurt om zijn kunnen te laten horen. Een vakkundige jury beoordeelt iedere deelnemer blind op de melodie, de techniek en de zuiverheid.

Drie categorieën

Er kan geblazen worden in drie categorieën, te weten de traditionele hoorn, de gekuipte- of latjeshoorn en de categorie jeugd tot en met 15 jaar. Voor deze groep is er geen onderscheid tussen de maat of soort midwinterhoorn. Ook worden de deelnemers die een blaasgroep vertegenwoordigen, vier personen, als groep beoordeeld en dingen dan mee naar het speciale kampioenschap beste blaasgroep.
Het festijn vindt plaats bij het Dorpshuis van Linde met start om 11.00 uur. Info via Boudewijn Bakker (voorzitter van de Ekelbloazers) op 06-16519645.
(Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens)