Glasvezel De Wolden Raspaard 2015

Foto: fiber-optic-ends Foter CC BY

Burgemeester Roger de Groot reikte op donderdag 28 januari de prijs ‘Raspaard 2015″ uit aan Glasvezel de Wolden. Dit gebeurde in de raadzaal van het gemeentehuis tijdens de pauze van een druk bezochte raadsvergadering.

Het Raspaard gemeente De Wolden is een wisseltrofee voor een initiatief van en voor inwoners van De Wolden. Burgemeester Roger de Groot lanceerde dit idee tijdens zijn  nieuwjaarsrede vorig jaar: “Het is een eretitel voor een initiatief uit De Wolden, dat we  graag in het zonnetje willen zetten. Ik werd geïnspireerd door de vele initiatieven die onze inwoners nemen om een bijdrage te leveren aan het prettige leefklimaat in onze gemeente. De eerste winnaar van deze bijzondere wisseltrofee voldoet zeker aan de criteria.”

AAglas2

Bert Denneman van Beeldenatelier de Wildschutserve bij de Wijk heeft het Raspaard  ontworpen en gemaakt.  Burgemeester Roger de Groot reikte de trofee donderdagavond uit aan het bestuur van Glasvezel De Wolden en roemde de daadkracht en wilskracht van de deelnemers aan het initiatief waardoor straks ouderen langer thuis kunnen wonen, mensen vaker  thuis kunnen werken, er meer ondernemers zich in De Wolden zullen willen vestigen en er meer toeristen in de gemeente zullen willen overnachten. “Ook krijgen de leerlingen op de scholen beter onderwijs en zullen jongeren graag in De Wolden blijven wonen”, aldus De Groot.

AAglas

Gerhard Kippers van Glasvezel De Wolden had voor de uitreiking al met gepaste trots aan de volle zaal verteld dat in maart van dit jaar “de schop in de grond gaat” in Ruinerwold en dat eind 2017 de gehele gemeente voorzien zal zijn van glasvezel waarmee supersnel internet mogelijk is.

Netwerkbedrijf Rendo in Meppel is inmiddels aandeelhouder van het project en de stichting zegt binnenkort een tweede grote naam bekend te kunnen maken.

Ruinerwold wordt dus het zogeheten “pilot project” en  krijgt als eerste razendsnel internet. Tijdens de aanleg in Ruinerwold wordt dan weer allerlei praktische informatie verzameld die de aanleg in de rest van de gemeente nog sneller zal laten verlopen.

 

Reacties