IJzel regeert nog steeds in het Noorden

Foto: VID

Momenteel geldt code ORANJE (extreem weer) voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland vanwege gladheid door ijzel.

De vorstgrens trekt in de nachtelijke uren zuidwaarts waardoor de verwachte neerslag ook in het midden van Nederland ijzel zal opleveren omdat ook daar de lucht tot rond het vriespunt afkoelt. In het uiterste noorden, zoals in NO-Groningen komen temperaturen voor tot -6 (matige vorst) er valt soms wat lichte sneeuw.

Woensdag zal er veel bewolking zijn en en kan er vooral in het midden van het land nog lichte ijzel vallen bij temperaturen rond het vriespunt. In het noordoosten blijft woensdag waarschijnlijk droog, maar is het daar dan wel weer veel kouder met temperaturen tot -4 graden in Groningen. De temperatuurgrens loopt dwars door Nederland en in de zuidelijke provincies kan het wel +7 graden worden en daar valt soms wat lichte motregen. De wind is morgen zwak tot matig en waait uit het oosten. Dat belooft weer een koude “gevoelstemperatuur”!

 

Reacties