Rova strandt op Linderdijk

Foto: MJ Jonkers

Vanmiddag rond 16:00 uur wilde ROVA-chauffeur Gerben Grootoonk net zijn vrachtwagen keren op een zijpad van de Linderdijk toen hij in zijn zijspiegels rookwolken uit zijn vrachtwagen zag komen.

DSCF5731 (Medium)

Hij kon nog net de Linderdijk weer oprijden, toen op het instrumentenpaneel van de vrachtwagen ook werd aangegeven dat het goed mis was en hij niet anders meer kon dan midden op de Linderdijk stoppen. Gelukkig is daar gewoonlijk alleen verkeer van aanwonenden waardoor Gerben rustig op zoek kon gaan naar de oorzaak van pech.

DSCF5716 (Medium)

Al snel vormde zich een plas groenige vloeistof onder de wagen. “Ik twijfel tussen olie en koelvloeistof”, verklaarde Gerben. “Je zou zeggen als je het zo ziet: koelvloeistof! Maar te zien aan de plek waar het vandaan komt twijfel ik daar dan weer aan.” Via de telefoon is hij al enigszins op weg geholpen met het zoeken naar de storing, maar hij kan niet vinden waar het lek zit en er dus ook niets aan doen.

DSCF5709-Medium DSCF5714-Medium

Terwijl de vrachtwagen, af en toe nog zachtjes sissend, wacht op de monteur, ruimt Gerben zo goed en zo kwaad als het gaat de gelekte vloeistof op. HIj kijkt nog een keer goed, doopt zijn vinger er in, maar de diagnose blijft hetzelfde. “Ik dénk koelvloeistof, maar het komt dan wel van een rare plek weg.”

 

 

Reacties