Open dag bij Golfclub Martensplek

Open dag Golfclub Martensplek

Voor wie zelf de golfsport wel eens wil ervaren, organiseert Golfclub Martensplek op 18 april een Open Dag op het golfterrein. Golf is in onze regio een nog relatief onbekende sport en daar wil Golfclub Martensplek graag verandering in brengen.

Kennismaking

Bestuurslid Mieke de Bruin vertelt wat de open dag inhoudt. “Iedereen die wil, kan meedoen. De open dag is gratis en onder het genot van een kopje koffie vertellen we onze gasten alles over de golfsport, de golfbaan, de golfschool en over de accommodatie van onze golfclub. Daarna gaat iedereen met de golfleraar en de golfcoach mee, naar de drivingrange en de oefenbaan, Daar mag iedereen die dat wil een paar ballen slaan en natuurlijk ook “putten”. Mieke lacht: “en wie wil weten wat dat is, die komt maar naar de open dag!”

Sportief genieten van rust en ruimte

Het goed onderhouden terrein van de golfbaan is uitgestrekt, de stilte opvallend. Een prachtige plek om sportief te ontspannen. Volgens Mieke is juist dat een aantrekkelijk aspect van het golfen: sportief buiten bezig zijn, met alle rust en ruimte om je heen “Er zijn ook demonstraties tijdens de open dag. Op de golfbaan zelf, bij Hole 1 en Hole 2, wordt een korte golfdemonstratie gegeven. Zo krijgen de gasten meteen een realistische indruk van het golfspel en ervaren ze ook zelf hoe prachtig de golfbaan aansluit bij de omliggende natuur.”
Vanessa Nijstad, zelf ook lid van de golfclub, vertelt wat de mogelijkheden zijn voor wie na de Open Dag het golfen graag zou willen leren. “De mensen kunnen bij ons golflessen krijgen en in eerste instantie de spullen die ze daarvoor nodig hebben, lenen van de club. De meeste mensen kopen pas later als ze echt fanatiek gaan spelen, hun eigen spullen. Dan weet je natuurlijk ook veel beter wat je echt nodig hebt en waar je voorkeur naar uit gaat.”
Fijn voor de starters is dat ze ook als groepje kunnen inschrijven voor de lessen, veel beginners vinden dat prettiger, weet Vanessa. “Veel mensen vinden dat gezelliger en het is natuurlijk ook iets voordeliger.”

Toegang gratis

Wie meer wil weten over de golfsport en die rust en ruimte bij Martensplek ook wel eens wil ervaren, is er op 18 april de eerste van een serie open dagen. De toegang is gratis en u bent welkom vanaf 13:30. Golfclub Martensplek vindt u aan de Haarweg 22, 7936 TP Tiendeveen. Tel.: 0528 – 331 558. website: www.martensplek.nl

Reacties