De Wolden bereidt zich voor op de kerstdagen

Foto: MJ Jonkers

Afgelopen donderdag was er al een gezellige Kerstkoopavond in Zuidwolde. Vrijdag was er een knusse kerstmarkt bij Refaja en ook het komende weekend staat helemaal in het teken van de naderende kerstdagen.

Zaterdag 12 december wordt er weer een kerstmarkt gehouden in de Ontmoetingskerk. Een kerstmarkt waar niet alleen overheerlijke jams, advocaat en andere streekproducten te koop zijn, maar ook een wijnproeverij is en een Grand Café waar met lekkere hapjes en broodjes even gerust kan worden. Verder is er een boekenmarkt, een loterij, een veiling, een caviarace en nog vele andere kramen.

DSC_2488

In Ruinerwold wordt zaterdag en zondag weer flink uitgepakt met het “Karstrondtie bij de Spekbraanders”. Veel deelnemende bedrijven waardoor de route zeer afwisselend en van begin tot eind weer de moeite waard is geworden. 12 historische panden in kerstsfeer met allerlei activiteiten, demonstraties, workshops en muziek. Geen traditionele kerstmarkt of braderie maar mooie bedrijven om ideeën op te doen voor komende kerst.

Het thema van het kerstrondje is dit jaar “Verbinding”.

Zaterdag 12 december is Ruinen het decor voor een prachtige kerstmarkt. Deze sfeervolle “Heerlijkheid Ruinen” is gesitueerd op de Brink  met kraampjes van winkeliers en hobbyisten. Publiektrekker is daar natuurlijk de ijsbaan! Om helemaal in de kerstsfeer te komen, kan er met de kerstman mee gereden worden op de arreslee. Twee koren zingen kerstliederen en er is ook nog een verloting. De Heerlijkheid Ruinen is van 15.00-20.00 uur en wordt ’s avonds afgesloten met spectaculair vuurwerk.

img814955068

Zaterdagmiddag en -avond vindt in De Wijk de sfeervolle Wieker Winteravond plaats.Het belooft dit jaar weer een mooie, gezellige avond te worden. Bezoekers kunnen terecht voor een hapje en een drankje, kerstartikelen en verschillende verenigingen presenteren zich met diverse activiteiten. De Kerstman mag natuurlijk niet ontbreken, er is live muziek, er zijn spannende kinderactiviteiten en heel veel stands met leuke (kerst-)producten.

Advent-Infomastern-Foter.com-CC-BY-SA1

De Wieker Winteravond vindt van 16.00 tot 24.00 uur plaats op het terrein voor de Wieker Meule. De markt duurt tot 20.30 uur en daarna volgt een gezellige, muzikale avond.

 

Reacties