Arie Strijker op erepodium in Oosteind

Arie Strijker, inmiddels geen onbekende meer, deed dit weekend mee aan de autoblubbering-wedstrijd in Oosteinde. En ook daar in Brabant is “Mudding” behoorlijk populair aan het worden en vormt het inmiddels het hoogtepunt van het zomerfeest in Oosteind, het “Oosteinds Spektakel”.

prijsArie

Er wordt bij Mudding of autoblubberen in verschillende klassen gereden. Standaardauto’s die alleen zijn voorzien van andere, speciale banden. De Special-klasse, meestal helemaal zelf opgebouwd en voorzien van allerlei snufjes waarmee de bestuurder de modder denkt te kunnen overwinnen. De Specials hebben vaak zwaardere motoren, maar wel 2-wielaandrijving. Dan is  er nog de 4 x 4-klasse, dit zijn standaard of zelf gebouwde auto’s met 4- (of meer)wielaandrijving. En als laatste is er de 4×4 Grande, deze auto’s voldoen aan dezelfde eisen als de 4×4-klasse, maar hebben een motor met 6 cilinders of meer.

DSCF3616 - kopie (2)

In deze laatste klasse, de Grande 4×4, rijdt Arie met zijn Super-Eend. En met succes, een derde plaats in een goed bezet deelnemersveld. Binnenkort is er nog 1 blubberwedstrijd buiten, in Oudleusen, en daarna is het tijd voor het heel bijzonders: Indoor Mudding!

In oktober wordt in Zuidwolde weer het wereldwijd unieke Indoor Mudding georganiseerd. Autoblubbering in een mega-grote tent. Alle grote namen zullen daar ook weer aanwezig zijn en Arie Strijker zal daar zeker bij zijn, wie weet om deze keer nog een plaatsje hoger te eindigen?

11960087_638022863006686_6566459413280024107_n

Wie het ook wel wat lijkt om met een enigszins aangepaste auto eens mee te doen: ga eens kijken op de websites en de facebookpagina’s van de verschillende blubbering en mudding-teams. Op de website van het PocoLoco team staan de de klasse-indelingen en de belangrijkste regels bijvoorbeeld duidelijk uitgelegd.

De uitslagen van Oosteind:

Standaard klasse:

1. Herman Slaats – Kaatsheuvel
2. Danny Wigger – Kloosterhaar
3. Michel van Loon – Dongen

Super standaard klasse:

1. Ramon Volkerink – Hardenberg
2. Mark Verkooijen – Dongen
3. Nicole Zweers – Beezerveld

4×4 klasse:

1. Johan v/d Polder – Tytsjerk
2. Bram Herrijgers – Meer (B)
3. Marcel Hilverda – Geldrop

Grande 4×4 klasse:

1. Jeffrey Klinkien – Sibculo
2. John Kloppenberg – Oud Leusen
3. Arie Strijker – Alteveer

Special klasse:

1. Bas Pullen – Kloosterhaar
2. Rinze Schoenmakers – Oosteind
3. Melvin Meeuwissen – Oosteind

Reacties