Racen door de blubber

Arie Strijker uit Alteveer deed al langer aan autoblubbering wedstrijden mee met zijn prachtig verbouwde Eend. Toen zwager Dick een keer bij 1 van Arie’s wedstrijden kwam kijken, was hij  meteen verkocht en nu zijn ze vaak samen te vinden op evenementen als Autoblubbering Westerhaar, dat dit weekend gehouden werd.

DSCF3569

Westerhaar is zeer bekend evenement binnen de blubberingsport. Het is geen toeval dat we hier ook de garage vinden van Wolter Klinkien die jaren achter een alles won wat er te winnen viel in de autoblubbering. Tegenwoordig rijdt zoon Jeffrey in het bekende appelgroene moddermonster en  inderdaad, ook nu won hij weer met de auto die onverslaanbaar lijkt.

DSCF3670 DSCF3668

In Westerhaar maken ze er wel wat extra’s van met het blubberevenement. Er  is erg goed aan het vermaak voor de kinderen gedacht  al blijken die weinig meer nodig te hebben dan de alom aanwezige modder om zich te vermaken.

DSCF3544

Sponsors worden culinair in de watten gelegd en kunnen vanaf hun verhoogde terras de wedstrijd prima volgen. De organisatie heeft een speciale blubbering-auto laten bouwen waar de sponsoren die het wel eens live mee willen maken, een keer mee door de blubberbaan kunnen scheuren.

DSCF3539

Ernstig zieke en gehandicapte dorpsbewoners worden uitgenodigd om in deze auto ook een  keer  een rit door de blubberbak mee te maken, waar duidelijk enorm van wordt genoten.

DSCF3506 DSCF3696

Voordat de race begint , staan alle auto’s allemaal schoon te glanzen in de zon binnen het rennerskwartier. Zo ook de speciaal verbouwde auto’s  van Arie En Dick.

Maar dan moet er gereden worden. De beide zwagers presteren niet onverdienstelijk.

DSCF3655DSCF3658 DSCF3656 - kopie

Vooral de monster-Eend van Arie komt uitstekend door de modderbak heen.

DSCF3615 - kopie DSCF3616 - kopie (2)

“Het seizoen begon voor mij niet echt fijn ”vertelt Arie terwijl hij de bemodderde super-Eend weer schoon spuit voor de volgende rit, hij lacht “maar ja, dan verander je eens wat dingetjes en je ziet het, nu liep het super”.  Ook Dick had een slechte seizoensstart. “Ik had wat dingen veranderd maar dat beviel  in eerste instantie helemaal niet. Tot drie keer toe ging de boel weer kapot, ik werd er onderhand een beetje flauw van. Maar ja, toen toch maar weer gerepareerd en vandaag ging het hartstikke goed”. Blije mannen dus, die meteen na de wedstrijd beginnen aan de klus die ook bij deze hobby hoort: elke keer de blubber van de auto spuiten en de blubber van Westerhaar lijkt wel extra hardnekkig te zijn.

DSCF3756 - kopie

Arie vertelt  terwijl hij de Eend weer schoon probeert te krijgen dat hij zich nu al verheugt op de Indoor Mudding in Zuidwolde komende winter. Dan zullen hij en Dick zeker ook van de partij zijn. Maar eerst moet die auto schoon….

DSCF3766 DSCF3761

Hoeveelste hij is geworden? Arie gokt op een vierde plaats maar zeker weten doet hij het niet. Terwijl de jury het klassement opmaakt en gewacht wordt op de uitslag, mogen de aanwezige kinderen de blubberbaan in. De meesten hebben daarbij weinig aansporing nodig.

DSCF3731 DSCF3734 DSCF3741 DSCF3740 DSCF3736

 

Reacties