Speeltuinvereniging De Speulhorst

Foto: Speeltuinvereniging Speulhorst

Alweer bijna 7 jaar is de Speeltuinvereniging De Speulhorst actief in De Wijk. Nadat de gemeente De Wolden het beheer van de speeltuinen niet meer in eigen beheer deed maar het per dorp geregeld moest worden, kwam er een actieve en enthousiaste groep ouders in De Wijk naar voren die zich daarvoor hard heeft gemaakt.

widt-fotografie-speulhorst5-300x212

Buiten spelen is belangrijk voor kinderen! Vandaar ook dat het bestuur van de speeltuinvereniging het belangrijk vindt dat de speeltoestellen er naar behoren bij staan. Om die reden hebben ze vorig jaar alle toestellen opnieuw laten verven. En twee actieve heren (het ‘klusteam van de Speulhorst’) hebben voor de zomervakantie veel werk verricht door divers klein en groot onderhoud uit te voeren aan de speeltoestellen. Nu zijn de toestellen weer veilig en voldoen ze aan de eisen die de inspectie stelt. Want jaarlijks vinden er namens de gemeente inspecties plaats en als de toestellen niet voldoen dan moeten ze weggehaald worden.

PhotoGrid_1427553330119kopie

Dit neemt niet weg dat het onderhoud van de toestellen, en indien nodig aanschaf van nieuwe toestellen, veel geld kost. De Speulhorst heeft eigenlijk alleen inkomsten door de leden, die elk jaar 10,00 euro doneren.

DSC3948FB

Wie lid wil worden of wil helpen: neem contat op met www.speulhorst.nl  of [email protected].

Met uw steun kunnen de speelvoorzieningen op orde worden gehouden zodat uw (klein)kinderen mooi kunnen blijven spelen in de speeltuinen in De Wijk.

2013-09-21 13.18.46

 

 

 

Reacties