Pim Mulder wint Grote Prijs met Zo Special

Foto: Jeroen Spoolder

Al elf keer werd het CH De Wolden gehouden en al elf maal kwam Pim Mulder in Veeningen in actie. Maar zondag beleefde de 34 jarige ruiter uit Dalfsen het hoogtepunt uit zijn carrière. Mulder won voor ruim 5000 belangstellenden de Grote Prijs Gemeente De Wolden.

DSCF3186 (Medium)
De baragerit van Pim Mulder

DSCF3188 (Medium)

DSCF3189 (Medium)
Foutloos over de laatste hindernis in wat later de snelste tijd zou blijken

Met Zo Special (Lupicor x G. Ramiro Z) kwam Mulder als tweede van de zeven barragedeelnemers in de ring en hij bleef direct foutloos. Zijn tijd van 39.81 seconden leek voor verbetering vatbaar, maar er was niemand die daar onder kwam. Uiteindelijk werd Doron Kuipers tweede met zijn paard Zucces (Gerlinus x Kenwood). Hij bleef wel foutloos, maar kwam zeventiende van een seconde te kort. Ook de Israëlische Daniëlle Goldstein bleef in de barrage foutloos, maar met Carisma (Cardento 933 x Maraton 600) kwam zij niet verder dan 41.15 seconden.

DSCF3207 (Medium)
Doron Kuipers

DSCF3208 (Medium)

Zeven deelnemers mochten vanuit het basisparcours uiteindelijk strijden om de hoofdprijs van CH De Wolden. Vijftig combinaties hadden geprobeerd om tot de eindronde door te dringen, maar net iets meer dan tien procent slaagde daar daadwerkelijk in. De winnaar van de Grote Prijs een week geleden, Jur Vrieling strandde in zijn poging door te dringen tot de barrage en ook Ben Schröder, Albert Zoer, Angelique Hoorn, Albert Voorn, de Italiaan Sakakini en de Engelsman James Billington moesten toekijken bij de beslissende ronde.

DSCF3200 (Medium)
De barragerit van de uiteindelijke nummer drie, Danielle Goldstein met Carisma

 

Het ging uiteindelijk tussen Mareille van Geel, Pim Mulder, Sabrina van Rijswijk, Michael Greeve, Mark Bunting, Danielle Goldstein en Doron Kuipers. Van hen bleven drie combinaties foutloos, waarbij Pim Mulder aan het langste eind trok. “Optisch was het parcours lastig. Een aantal hindernissen zag je moeilijk en de stijlsprongen waren best hoog. En ik vond de tijd best krap staan in het basisparcours.”

Mulder rijdt het paard Zo Special twee jaar en is uitermate tevreden over de prestaties van de elfjarige KWPN hengst. “Je moet hem niet onder druk zetten, maar de ruimte geven en dat krijgt hij wel van mij. Als het paard zich goed voelt, voel ik mij ook goed.”

En dat bleek, want geduldig liet Zo Special het Wilhelmus over zich heen gaan.

DSCF3218 (Medium)

De man die net te kort kwam voor de winst, Doron Kuipers uit Mijnsheerenland, was tevreden met zijn tweede plek, in de wacht gesleept met Zucces. “Hij sprong geweldig, maar we kwamen net iets te kort. Ik heb het wel geprobeerd, maar in de lijn naar de laatste hindernis heb ik denk ik toch wat tijd verspeeld.”

Voorzitter Christiaan Hendriksen keek tevreden op acht concoursdagen terug. Hij was blij dat de all weatherbodem zich uitstekend hield en dat de storm van zaterdag nauwelijks invloed op het evenement heeft gehad.

Samen met de bedenker van CH De Wolden, Jan Broek, kijkt Hendriksen vooruit. Over drie jaar wil de organisatie graag het EK voor Young Riders organiseren. “De landelijke bond KNHS is hier geweest voor een inspectie en is bijzonder positief over onze accommodatie”, laat voorzitter Hendriksen weten. “Vooralsnog zijn wij de enige kandidaat voor dat EK en we hopen dat het een voorlopige bekroning op ons concours wordt.”

DSCF3260 (Medium)
Een superblije Pim Mulder tijdens zijn persconferentie

 

Les ook: Clinic Adelinde Cornelissen op CH De Wolden

 

 

 

Reacties