In Drogteropslagen wonen de grootste autoliefhebbers

Foto: Franck Mahon Foter CC BY-SA

Of het nu ligt aan de voorliefde voor de auto in Drogteropslagen of aan de afwezigheid van openbaar vervoer in het gebied: het dorpje kan zich voortaan beroepen op het hoogste aantal auto’s per 1000 inwoners van heel Nederland.

Het CBS meet dit elk jaar en op dit moment zijn er in Drenthe  239.003 auto’s in particulier bezit. Dat cijfer is nog niet eerder zo hoog geweest.

autokleed Franck Mahon  Foter  CC BY-SA

Drogteropslagen

In Drogteropslagen is de rekensom makkelijk: 236 auto’s verdeeld over 125 huizen. Gemiddeld dus twee auto’s per huis in Drogteropslagen. Sommige gezinnen hebben zelfs drie auto’s. Maar zegt dit nu meer over de inwoners van het dopr, zijn ze daar zo autogek? Of heeft het ook te maken met het feit dat alle voorzieningen op meer dan fietsafstand van het dorp verwijderd zijn? Openbaar vervoer komt er niet in Drogteropslagen, afgezien van de buurtbus, maar die rijdt alleen heen weer naar Hoogeveen terwijl de inwoneers van Drogteropslagen juist liever naar Dedemsvaart willen.

Inwoners van Drogteropslagen: stuur een foto van je auto naar [email protected], of als reactie onder de facebookpost dan kijken we of we ze alle 236 bij elkaar krijgen!

 

autootjes  slightly everything  Foter CC BY

 

 

Reacties