De Zonnebloem bezoekt Wolder melkveebedrijven

24 jun , 7:58 Nieuws
pn28072018 koeien de leeuw
Ruinerwold - De deelnemers van de Zonnebloem afdeling Giethoorn en Wanneperveen gaan komende woensdag op stap met De Tentoonstellingsvereniging De Zuidwesthoek voor een geheel verzorgde dag naar twee melkveebedrijven.
Deze excursie is een initiatief van De Zuidwesthoek, die jaarlijks in december een Winteravondshow organiseert in Wanneperveen. Tijdens deze show, gehouden in de loodsen van loonbedrijf Pieter van der Linde, is er een show van koeien, pinken en kalveren en vindt er een veiling plaats waarvan opbrengst deels naar een goed doel gaat.

Direct enthousiast

Dit jaar heeft de organisatie gekozen om een lokaal initiatief te ondersteunen met een connectie naar de melkveehouderij. "Als bestuur kwamen we op het idee om de Zonnebloem deelnemers uit te nodigen voor een bezoek aan melkveebedrijven in de omgeving. De lokale Zonnebloem afdeling reageerde direct enthousiast en vrijwel alle deelnemers gaan woensdag mee," aldus Jeanet Brandsma van De Zuidwesthoek.
De dag begint 's morgens met het ophalen van de deelnemers in een rolstoeltoegankelijke bus vanuit Giethoorn en Wanneperveen. De eerste stop is het melkveebedrijf van de familie Timmerman in Ruinerwold. Hier worden de deelnemers verwelkomd op de voergang tussen de koeien met een kopje koffie. Na een rondleiding op het bedrijf genieten ze van een lunch, wederom tussen de koeien, waar ze tevens kunnen proeven van de heerlijke toetjes die de familie Timmerman produceert onder de naam Woldzuivel.
Na de lunch vervolgt de groep de route naar Koekange, waar het melkveebedrijf van de familie Graveland in Koekange wordt bezocht. Deelnemers kunnen uitkijken naar een dag vol gezelligheid, koeien kijken en natuurlijk heerlijke zuivelproducten.