Nachtopvang asielzoekers in De Wolden sluit per 1 juli

Nachtopvang asielzoekers De Wolden.
Nachtopvang asielzoekers De Wolden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Per 1 juli neemt een andere gemeente de nachtopvang voor asielzoekers in De Wolden over. Omdat deze gemeente voorbereidingstijd nodig heeft, blijven de tenten drie weken langer dan voorzien aan de Leeuwenveenseweg staan.

Dat is door het college van burgemeester en wethouders besloten. Zo helpen we Ter Apel en hoeft niemand daarbuiten op het gras te slapen. Dit is in goed overleg met de eigenaar van de grond afgesproken. Vanaf 1 juli worden de tenten in De Wolden afgebroken en wordt het land weer in originele staat teruggebracht.

Aan de Leeuwenveenseweg staan sinds 9 april drie tenten voor de nachtopvang van asielzoekers waarvoor ‘s nachts geen plek is in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Met het COA is afgesproken dat gemeenten om de beurt zorgen voor een locatie voor de noodtenten. Zo’n 200 mensen kwamen ’s avonds per bus naar Zuidwolde. Hier kregen ze een bed, een maaltijd en konden ze douchen. ’s Ochtends gingen ze weer per bus naar Ter Apel. Totaal overnachtten zo’n 14.000 mensen in De Wolden.

Lees ook Tijdelijke nachtopvang 200 asielzoekers aan Leeuwenveenseweg in Zuidwolde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen