Koekange staat aan de vooravond van een volle feestweek

Optocht Koekange 2022.
Optocht Koekange 2022.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Koekange- Het is traditie dat het dorpseest in Koekange een hele week duurt. Daarop is 2024 geen uitzondering, er staat de feestminnende inwoners weer een vol programma te wachten, te beginnen op zondag 16 juni met de kerkdienst in dorpshuis De Schakel. Is de hele week alvast gezegend.

Wat activiteiten betreft springt de optocht van versierde wagens er al jaren uit, zeker nadat enkele jaren geleden besloten werd om deze op de donderdagavond te houden. Het opstellen van de wagens, het lijken er elk jaar wel meer te worden, is vanaf 18.00 uur op het weiland aan de Dorpsstraat ter hoogte van nummer 66. Mocht het geen goed weer zijn, dan wordt alsnog uitgeweken naar de aloude startlocatie aan de Prinses Margrietlaan.

Hoe dan ook, het publiek kan de wagens voorafgaande aan de start bewonderen en meemaken hoe de jury te werk gaat bij de beoordeling van de Koekanger creativiteit. De stoet maakt na de start een rondje door het dorp en direct na afloop vindt de oprijsuitreiking plaats in de feesttent. Daarna barst de Hollandse avond los met Gerjan Bos en Klaas Jan van Dalsem.

Duo Een en Ander

Maar eerst is er op dinsdagavond een fietspuzzeltocht van ongeveer 19 kilometer met vragen en opdrachten voor jong en oud. Start tussen  18.00 en 19.00 uur vanaf dorpshuis De Schakel. Een dag later is er een feestelijke middag met het Duo Een en Ander en aan het begin van de avond een leuk spel voor de jeugd, namelijk Crazy66, waarbij deelnemers in korte tijd heel veel opdrachten moeten uitvoeren. Vanaf 20.00 uur is er in de tent een pubquiz.

Op donderdagochtend start om 9.00 uur de kinderochtend. Kinderen van de groepen 1 tot en met 4 krijgen de voorstelling Ridder Alfons voorgeschoteld, gebracht door Inkipinki. De hogere groepen doen een zeskamp.

Op vrijdag 21 juni is er in de middag de jaarlijkse bingo in de tent en om 18.30 uur is er een kinderdisco. Later op de avond kan iedereen de wedstrijd Nederland tegen Frankrijk op het EK voetbal bekijken, om daarna te kunnen genieten van de band Satisfexy. De feestcommissie roept iedereen op die avond in het oranje te komen.

Op zaterdagmiddag start om 12.30 uur de traditionele zeskamp op het veld van Vitesse’63 en in de avond komt de band Empire optreden.  De feestweek wordt afgesloten met een Lazysunday met foodtrucks, drinken, livemuziek en kermis georganiseerd door de OVK van Koekange. Deze slotactiviteit is van 14.00 tot 19.00 uur.

Meer info op www.koekangerfeest.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen