Samengestelde menwedstrijd Zuidwolde is komend weekend

Menwedstrijd Zuidwolde.
Menwedstrijd Zuidwolde.
Foto:

Zuidwolde – In buurtschap Steenbergen bij Zuidwolde vindt 25 en 26 mei weer een uitdagende samengestelde menwedstrijd plaats. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Menvereniging Zuidwolde, een vereniging die zich richt op het bevorderen van de mensport in de regio.

De samengestelde menwedstrijd is een veelzijdige discipline binnen de mensport waarbij combinaties van paarden en menners hun vaardigheden tonen in drie verschillende onderdelen: dressuur, marathon en vaardigheid. Het is een sport die zowel technisch als fysiek veel vraagt van de deelnemers en paarden, maar ook veel plezier en spanning met zich meebrengt.

Deze specifieke wedstrijd zal plaatsvinden op de terreinen in het buurtschap aan Steenbergen in Zuidwolde. Dit terrein biedt alle faciliteiten die nodig zijn voor een succesvolle menwedstrijd. De locatie is goed bereikbaar en biedt voldoende ruimte voor zowel deelnemers als toeschouwers, waaronder ruime parkeergelegenheid voor bezoekers en deelnemers.

Harmonie tussen paard en menner

De dressuurproeven worden verreden op zaterdag 25 mei. Hierbij worden combinaties beoordeeld op harmonie tussen paard en menner, gehoorzaamheid van het paard en correcte uitvoering van verschillende oefeningen. Het parcours bestaat uit een reeks van figuren en overgangen die de combinatie moet laten zien binnen een afgebakende ruimte. Daarna vindt op zaterdag de vaardigheidsproef plaats. Hierbij moeten combinaties zo snel mogelijk een foutloos parcours afleggen tussen kegels of poortjes door. Behendigheid, wendbaarheid en controle zijn essentieel om dit onderdeel succesvol te voltooien.

Op zondag 26 mei staat de marathon op het programma. Dit onderdeel is een spectaculaire aaneenschakeling van hindernissen waarbij behendigheid, snelheid en precisie centraal staan. Deelnemers moeten navigeren door natuurlijke obstakels zoals waterpartijen, heuvels en smalle doorgangen. Het publiek kan genieten van de vaardigheden en moed van de menners terwijl zij hun paarden door deze uitdagende parcoursen sturen. Alle hindernissen liggen op een korte loopafstand van elkaar.

Freerunning clinic

Deze samengestelde menwedstrijd is niet alleen interessant voor ervaren menners, maar ook voor beginners die kennis willen maken met deze prachtige sport. Er zijn verschillende klassen waarin deelnemers kunnen starten. Het evenement biedt tevens een mooie gelegenheid om andere menners te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen in de mensportwereld.

De wedstrijden worden omlijst met een Freerunning clinic verzorgt door professionals van Zero.  Dit betekent een combinatie van twee sportevenementen in een sfeervolle omgeving van klassieke Drentse boerderijen en oude eiken. Door de samenwerking van Samengestelde Menwedstrijd met de sportfunctionaris van de gemeente De Wolden is het mogelijk om ook andere sportdisciplines aan het evenement te binden.

Freerunning is een opwindender uitdagende sport die elementen van gymnastiek, acrobatiek en parcour combineert. Het draait allemaal om het verplaatsen door de omgeving op een vloeiende en creatieve manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van obstakels zoals muren, balken, hekken en trappen.

Op zaterdag 25 mei is er van 10.00 tot 15.00 uur een clinic freerunning voor de schooljeugd van de lagere scholen. Deelname is gratis onder professionele begeleiding

Info op de website www.menverenigingzuidwolde.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen