Lasertagdoolhof bij Holtingerveld is geopend

Lasertag in Havelte.
Lasertag in Havelte.
Foto:

Havelte – In 2023 is er met man en macht gebouwd aan het grootste lasertag doolhof van Nederland (ca 1.300 vierkante meter), naast het Vlinderparadijs in Havelte. Inmiddels is het doolhof gereed voor gebruik. Lasertag is een uitgebreidere en meer geavanceerde vorm van het lasergamen.

Het is namelijk moeilijker en meer tactisch. Dit komt bijvoorbeeld doordat de magazijnen tijdens het spelen geregeld bijgeladen moeten worden, er verschillende soorten kogels of granaten zijn, gespeeld kan worden met medics (om je levens weer terug te krijgen) en meer.

Grootste in Nederland

Het doolhof is bijna 1.300 vierkante meter groot, wat het in zijn soort het grootste maakt in Nederland. Er wordt hard aan gewerkt om het ook interactief te maken: er zullen deuren open gaan, waardoor gangen van het doolhof gesloten of juist geopend worden, wat voor extra verrassing voor de spelers zal zorgen, en ook zullen er in het doolhof “mechanische tegenstanders” aanwezig zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld boobytraps zijn, maar ook robots die zelfstandig aan het spel gaan deelnemen. Deze worden ontwikkeld door de medewerkers zelf, en zijn elke keer een extra uitbreiding op de spelmogelijkheid.

Het project is geheten “Amazeing”, waar het woord “maze” oftewel doolhof in zit verwerkt, en amazing als “verrassing” omdat er in dit bijzondere doolhof ook echte verrassingen van het doolhof zelf of mechanische tegenstanders kan komen.

Inmiddels is Amazeing geopend iedere werkdag, en in het weekend alleen na reservering. We zoeken nog dringend medewerkers om ook de weekenden volledig open te kunnen zijn.

www.amazeing.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen