Vier nieuwe energiecoaches in De Wolden

Rechts Albert Veltink met de nieuwe energiecoaches.
Rechts Albert Veltink met de nieuwe energiecoaches.
Foto: Welzijn De Wolden

Zuidwolde – Er kunnen vier nieuwe energiecoaches ingezet worden op weg naar een duurzame gemeente De Wolden. Deze vier energiecoaches hebben een intensieve opleiding gevolgd van zes avonden. Ze zijn zeer enthousiast over wat ze geleerd hebben en ze staan te trappelen om het geleerde in praktijk te brengen.

De Energiecoach is een initiatief van de Gemeente De Wolden om uitvoering te geven aan het Actieplan Klimaat en Energie. De Energiecoaches maken een energiescan van een woning in combinatie met het energieverbruik. Op basis van dit rapport geven ze tips aan inwoners van De Wolden als zij hun huis willen verduurzamen of energie willen besparen.

Welzijn De Wolden

De inzet van de Energiecoaches wordt begeleid vanuit Welzijn De Wolden. Coördinator Albert Veltink van Welzijn De Wolden: “Wij zijn heel blij dat we weer vier mensen hebben kunnen opleiden om de inwoners van onze gemeente van dienst te zijn. Het zijn enthousiaste mensen, die bruisen van energie om aan de slag te gaan. Een energiescan kost u helemaal niets, behalve een uurtje van uw tijd Dus mijn oproep is: inwoners van De Wolden, kom maar met uw aanvragen!”

De gemeente De Wolden wil de verduurzaming van woningen een impuls geven. Vaak willen inwoners wel verduurzamen, maar zien ze door de bomen het bos niet meer. Wat kan er allemaal en welke maatregelen zijn voor mijn woning de beste? Vragen waar de Energiecoach de inwoners bij kan helpen.  Momenteel zijn er 9 coaches actief in De Wolden. Inwoners die gebruik willen maken van de diensten van de Energiecoach kunnen zich melden via email [email protected] of bellen met Welzijn de Wolden 0528 378686.

Duurzaamheid en meer welzijn

Om de inwoners van een deskundig rapport te voorzien worden de Energiecoaches opgeleid. De opleiding wordt afgerond met de uitreiking van een certificaat. Dinsdag 23 april zijn de certificaten uitgereikt aan de vier nieuwe Energiecoaches door Gert Vos, de directeur-bestuurder van Welzijn De Wolden. Hij gaf de coaches mee dat hun werk niet alleen bijdraagt een duurzaamheid, maar ook aan meer welzijn. Iedereen wil natuurlijk graag een huis waarin het comfortabel wonen is tegen zo laag mogelijke energiekosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen