Gratis energiecoach beschikbaar voor inwoners van gemeente De Wolden

Foto:

Zuidwolde – De gemeente De Wolden en Welzijn de Wolden biedt een kosteloze energiecoach aan om haar inwoners te ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten en het verduurzamen van hun huishoudens. Dit initiatief is gericht op het verstrekken van praktische tips om energie-efficiëntie te verbeteren en duurzame energieopties te verkennen.

Een groep van acht vrijwilligers uit de gemeente is opgeleid tot energiecoach en is beschikbaar voor alle inwoners met een huur- of koopwoning in de gemeente. Op basis van een gemaakte energiescan kijkt de coach naar energiebesparende kansen in huis en mogelijke subsidiemogelijkheden. Door middel van een persoonlijk gesprek doet de energiecoach op maat gemaakte aanbevelingen om energieverbruik te verminderen en kosten te verlagen, waardoor deelnemers kunnen profiteren van een meer duurzame en economisch gunstige levensstijl. Daarnaast controleert de energiecoach d.m.v. een CO2-meter de luchtkwaliteit in uw huis. Door het meten van de CO2-niveaus kunnen inwoners inzicht krijgen in de luchtkwaliteit en indien nodig actie ondernemen om een gezondere binnen omgeving te creëren.

Bestaande inspanningen

Deze dienst is een aanvulling op de al bestaande inspanningen van gemeente De Wolden om de transitie naar een duurzame toekomst te bevorderen. Door middel van educatie en ondersteuning op maat, streeft de gemeente ernaar haar inwoners te helpen bij het nemen van concrete stappen richting een groenere en energiezuinigere levensstijl.

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden voor een energiescan kunt u contact opnemen met Welzijn de Wolden via het telefoonnummer 0528-378686 of via het e-mailadres  [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen