‘Deel je Tafel!’ met vluchtelingen in Zuidwolde

Veel belangstelling voor 'Deel je tafel'.
Veel belangstelling voor 'Deel je tafel'.
Foto: Nanja Krook-Simmelink

Zuidwolde – In De Schakel bij de Ontmoetingskerk vond zondag een ontmoeting plaats tussen ex-vluchtelingen en Zuidwoldigers. Een aantal keren per jaar wordt een lunch georganiseerd in De Schakel.

Iedereen neemt dan wat eten mee om zo met elkaar de tafel te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Ongeveer 65 mensen, waaronder twee-derde vluchtelingen uit Syrië, Iran, Irak, Eritrea, Turkije, Congo, Colombia, Kazachstan en Oekraïne, namen iets mee om te delen. Door de mengelmoes van culturen wordt het iedere keer weer een verrassende lunch met gesprek. Als je de taal niet kent, is het niet altijd gemakkelijk. Maar een app op je telefoon als Google Translate, helpt zelfs Nederlands naar Kazachs te vertalen.

Deze keer mocht de organisatie ook burgemeester Inge Nieuwenhuizen welkom heten. Zij voelt zich als ‘burgermoeder’ ook betrokken bij deze nieuwe inwoners van de gemeente De Wolden.
Het initiatief van dit soort bijeenkomsten is ontstaan via ‘Kerk in actie’, waarbij getracht wordt, ongeacht religie en afkomst, in gesprek te gaan en mensen uit hun isolement te halen.
Een volgende ‘Deel je Tafel!’ staat gepland in juli. Verdere informatie is te verkrijgen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen