Sempre Sereno Ruinerwold maakt begin met eeuwfeest

Repetitie Sempre Sereno voor het 100-jarig bestaan.
Repetitie Sempre Sereno voor het 100-jarig bestaan.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Muziekvereniging Sempre Sereno uit Ruinerwold bestaat 100 jaar en wil dat weten ook. Komende zaterdag 13 april staat het eerste galaconcert op het programma in de sporthal van De Buddingehof in Ruinerwold. Daar spelen niet alleen de slagwerkers van Sempre Sereno, maar ook de malletband AMDG uit Beilen.

Beide verenigingen staan onder leiding van dirigent Herman Fokkema. De tijden dat een (dure) bekende Nederlander aan het programma werd toegevoegd, zijn geweest. Maar met de medewerking van zangeres Merle de Boer en basgitarist Roy Moes uit eigen dorp en presentator Ken Besuijen wordt toch een heel bijzonder tintje aan het concert gegeven. Het concert begint om 19.30 uur.

Tot ieders verdriet

Sempre Sereno bestaat uit net geen dertig leden en heeft alleen nog maar een malletband, de fanfare werd enige jaren geleden tot ieders verdriet opgeheven omdat de groep te klein werd. Honderd jaar geleden werd Sempre Sereno juist opgericht als fanfare, later kwam er zelfs een boerenkapel bij, de Woldbloazers. Veel leden komen uit de regio, maar hebben van oudsher een (familie)band met Ruinerwold.

Tijdens het concert worden zakjes chocolade verkocht à 3,50 euro, waarbij ieder zakje een lot bevat. Het winnende lot levert een rondvlucht per vliegtuigje boven Ruinerwold op. In november vindt ook nog een reünieconcert plaats.

Info: www.sempresereno.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen