Genieten van paastradities bij museumboerderij De Karstenhoeve

Wat een feest voor de kinderen.
Wat een feest voor de kinderen.
Foto: Karstenhoeve

Ruinerwold – Steeds meer kinderen brengen op eerste paasdag samen met hun ouders, opa’s en oma’s een bezoek aan museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold. Daar was ook weer alle reden toe.

’s Morgens stond in het teken van het eieren zoeken. Rondom de boerderij en op de parkeerplaats had de paashaas heel veel gekookte eieren en chocolaatjes eitjes verstopt. Er werd heel fanatiek gezocht. Voor het eerst dit jaar huppelde er een paashaas met de kinderen mee door de tuin. Veel van de 150 kinderen hadden een leuk mandje mee genomen om de eitjes in te doen.

Na het eieren zoeken moesten de kinderen nog op zoek naar de vijf gekleurde eieren. Veerle, de vinder van het speciale roze ei met zwarte stippen en Milou de winnaar van het eitje tikken gingen met een goed gevuld paasnetje naar huis. Op de deel kon er voorzichtig geknuffeld worden met konijntjes en kuikentjes worden geaaid. Dit maakte het feest compleet.

Grote belangstelling

Het paasfeest werd ‘s avonds afgesloten met een paasvuur. Achter de museumboerderij, op het land van de fam. Huizingh, was in de afgelopen weken een mooie paasbult verrezen die traditiegetrouw onder grote belangstelling om 20.30 uur in brand werd gestoken. Ook dit werd een feest voor jong en oud. Het was alleen jammer dat het weer roet in het eten gooide en ouders met kinderen vroegtijdig huiswaarts keerden.

Paasvuur. (Foto: Karstenhoeve)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen