Welkom Online! is digitaal programma voor 65-plussers in De Wolden

Digitaal leren.
Digitaal leren.
Foto: CCO

Zuidwolde – Soms kan het lastig zijn voor ouderen hun weg te vinden in de digitale wereld. Met behulp van vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds worden deelnemers tijdens een informele workshop begeleid bij hun eerste stappen online.

Zij leren naast de eerste basis stappen ook hoe online een afspraak maken bij de huisarts, een route opzoeken op Google Maps of boodschappen doen via het internet. Ook komen de mogelijkheden voor digitaal sociaal contact, zoals via e-mail, Facebook of WhatsApp, aan bod.

Workshop Mobiliteit

Tijdens de Welkom Online workshop bibliotheek Zuidwolde staat het thema mobiliteit centraal. De insteek is heel praktisch. Zo leren deelnemers bijvoorbeeld hoe ze een route kunnen opzoeken via Google Maps, bespreken we de mogelijkheden van de OV-chipkaart en oefenen we met de OV9292-app en Street view. Daarnaast is er tijdens de workshop natuurlijk ook alle ruimte voor andere vragen op digitaal gebied.

De workshop mobiliteit vindt plaats bij Bibliotheek Zuidwolde (Zuider Esweg 1a) op maandag 15 april om 14:00 uur en duurt 1,5 uur. Deelname is gratis, deelnemers moeten enkel hun eigen tablet, laptop of smartphone meenemen. Aanmelden kan via de website van bibliotheek Zuidwolde www.bibliotheekzuidwolde.nl, lukt dit niet kom dan langs in de bibliotheek.

Wie meer wil weten over de Welkom Online workshop bij Bibliotheek Zuidwolde, kan contact opnemen met Willeke Kalwij – [email protected] – 06 15 68 56 90.

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen