Schoolvolleybaltoernooi VCZ in Wolderhuus brengt cbs De Heidevlinder de zeges

Zuidwolde – Met twee teams van cbs De Heidevlinder als winnaars bij de groepen 7 en 8  werd het tiende schoolvolleybaltoernooi De Wolden, georganiseerd door VCZ, een groot succes. Het was uiteraard ook de eerste keer dat dit toernooi in de ruimte sportzaal van het Wolderhuus werd gehouden.

Een eerste middag vond vorige week al plaats met de groepen 5 en 6 vanuit Zuidwolde. Dat was een mooie generale repetitie, de organisatie constateerde dat het nu allemaal nog wat soepeler liep. „Deze woensdag waren wij nog beter voorbereid op de 120 kinderen van groep 7 en 8  van basisscholen uit de gemeente De Wolden”, aldus de organisatie. Het toernooi werd geopend door de wethouder van sport, Rudi Hooch Antink.

Enthousiasme een inzet

De wedstrijden duurden twaalf minuten met drie minuten pauze er tussen. „Het was prachtig om het enthousiasme en inzet van de kinderen te zien. Ook de support van ouders op de tribune, de begeleiders in de zaal die heel rustig de 23 teams coachten. Vriendjes en vriendinnetjes die hielpen met ranja inschenken en mandarijnen uitdelen. Het was één grote familie en dat viel op: de sfeer was top.”

De finale was woensdag heel spannend, beide winnaars waren van de basisschool de Heidevlinder. Van groep 8 was dat het team ‘De Snappies’ en bij groep 7 het team ‘De Volleyknallers’. De Heidevlinder leverde een week eerder ook al de kampioen van groep 6, Team De pinguin met de kroon’, waar obs Het Groene Hart met ‘De droge knakworstjes’ winnaar werd bij groep 5.

Nieuw in Wolderhuus

De organisatie van VCZ werd goed geholpen door beheerder Luuk de Weerd, het is voor iedereen nog een beetje nieuw in het Wolderhuus. De ranja, die werd geschonken in het jeugdhonk kregen de kinderen gratis via zijn sponsor ‘Horecagroothandel Bidfood uit Emmen’. Aan het eind van het toernooi kregen alle kinderen heerlijke mandarijnen van de marktkraam ‘AGF Zwerver-Loos’’.

Volgend jaar vindt het schoolvolleybaltoernooi plaats op woensdag 5 en 12 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen