Echten is een buitenschoolse opvang rijker

Echten – Met de opening van een buitenschoolse opvang in de openbare daltonbasisschool ’t Echtenest, vorige week, is het dorp Echten een prachtige faciliteit rijker. Er werd een lokaal speciaal voor dit doel ingericht en de reacties waren louter positief.

‘Het ziet er huiselijk en groen uit’, was een reactie, iets wat precies past bij de werkwijze van de school. ‘De BSO gaat ook van binnen naar buiten’, wordt verwezen naar de filosofie van ’t Echtenest. De buitenschoolse opvang is op twee dagen geopend en wel op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.30 uur. Deze is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en biedt ouders van de kinderen nog meer mogelijkheden om overdag te werken terwijl hun kinderen in een inspirerende omgeving verblijven.

’t Echtenest kreeg het vorig jaar zwaar te verduren toen vanuit het Ministerie via DUO ineens de oekaze kwam dat de school moest sluiten vanwege te weinig leerlingen. Vanuit Echten werd DUO er fijntjes doch duidelijk op gewezen hoe de prognoses er voor de komende jaren uitzien. Bovendien werd een wervingscampagne gestart om nieuwe leerlingen naar Echten te halen. De kleine school oefent toch een zeker aantrekkingskracht uit op ouders en kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen