Boekpresentatie ‘Leestekens in het Holtingerveld in De Veldkei

Holtingerveld.
Holtingerveld.
Foto:

Havelte – In De Veldkei in Havelte vindt donderdag 14 maart van 20.00 tot 21.30 uur een exclusieve boekpresentatie plaats over het Holtingerveld en zijn rijke geschiedenis. Het in 2023 uitgekomen boek, getiteld Leestekens in het Holtingerveld, onthult in acht boeiende hoofdstukken een reis door de tijd, gebruikmakend van symbolische ‘leestekens’ in het landschap als gidsen voor de ontdekking van historische facetten.

Het Holtingerveld, een landschap doordrenkt met cultuurhistorische, ecologische, aardkundige en archeologische waarden, wordt gedetailleerd beschreven in ieder hoofdstuk. Elk hoofdstuk belicht een sleutelfiguur uit de periode 1920-1960, zoals gemeentesecretaris Albert Waterbolk en zijn zoon, de latere professor Tjalling Waterbolk. Andere personen zijn Herman Molendijk, initiatiefnemer van het Hunehuis, Albert Egges van Giffen, verantwoordelijk voor de restauratie en het later laten verdwijnen van het grote hunebed, George Hendrik Voerman, die in 1934 de werktuigen van rendierjagers opgraaft en Gerrit Timmer die in 1960 de voorloper van de huidige schaapskooi start met een schaapskudde in Holtinge. En niet te vergeten Hans Freudenthal, die met zijn dagboeken de geschiedenis van het vergeten Jodenkamp aan De Doeze weer levend maakt.

De auteur, Wim van der Wijk, zal op 14 maart een inleiding geven over het rijk geïllustreerde boek, verrijkt met bijzonder beeldmateriaal. Het boek zal ter plaatse te koop zijn voor € 20,-, met vriendelijk verzoek tot contante betaling. Toegang is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wel vooraf aanmelden via www.bibliotheekhavelte.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen