Oktoberfest Ruinerwold is in maart al, tevens boerenbruiloft

Oktoberfest in Alteveer 2018, Ruinerwold doet het in maart.
Oktoberfest in Alteveer 2018, Ruinerwold doet het in maart.
Foto: Henk Sieders

Ruinerwold – Ze houden er in Ruinerwold wel van om dingen net even anders te doen dan elders. Wat te denken van een Oktoberfest in maart en een compleet in scène gezette boerenbruiloft, zoals die vroeger gevierd werd? Het wordt in één weekend samengepakt en gevierd in de grote hal van installatiebedrijf Pouwels op het bedrijfsterrein.

De bruiloften van pakweg dertig jaar geleden komen nauwelijks meer voor: obers die zich in het zweet lopen door een zaal om de glazen gevuld te houden, glaasjes met sigaretten op de tafels, een fotograaf die alles en iedereen op de gevoelige plaat vastlegt en als klap op de vuurpijl kadetjes met koffie aan het eind van een gedenkwaardig huwelijksfeest.

Maar de mensen van stichting Woldpop, de organisator van het feestweekend op 29 en 30 maart, kwamen eerst met het Foute Oktoberfest op de proppen. „We hadden eigenlijk een concert van Bökkers in de hal bedacht, maar die komen drie weken eerder al in Nijeveen”, vertelt André Wienen. „Toen kwam het plan voor een Oktoberfest, maar dan is het zonde om alles op te tuigen voor één avondje feest. Vanuit de ondernemers kwam het idee van de boerenbruiloft”, verwijst hij naar zijn kompaan Lucel van den Berg.

De beste tribute

Woldpop organiseerde vorig najaar al het concert van Kisjeskearls in De Buddingehof en dat smaakte naar meer. Een Oktoberfest in maart, waarom niet? „Dan is het een fout Oktoberfest, maar het is vrij makkelijk te organiseren. We hebben de misschien wel beste Helene Fischer-tribute van Nederland en de Lustigen Moeflons, alsmede Tim Schalkx, bekend als Ferry de Roze Flamingo”, lacht Wienen. „Een mooie sfeer verzekerd en als het een succes wordt, gaan we zeker meer van dat soort avonden organiseren.”

Lucel van den Berg kwam met het idee voor een ouderwetse boerenbruiloft, waar het woordje ‘gezellig’ tussen werd gezet om maar te benadrukken hoe leuk die feesten vroeger waren. „Ik was vorig jaar op een feest van een collega-kapper uit Hengelo en daar was het ouderwets: obers die de hele avond de glazen vulden en om negen uur stond iedereen op de dansvloer.”

Ceremoniemeester

Met een bekend Ruinerwoldiger stel als bruidspaar, een cadeautafel, een openingsdans, een gastenboek, een ceremoniemeester (Marianne van der Klocht) warme en koude hapjes alsmede volop drankjes (de avond is voor 18-plus) moet het net als vroeger worden. „We beginnen alleen pas om negen uur, dus niet met koffie. De avond is voor ondernemers en vriendengroepen, die een hele tafel kunnen reserveren. En als ze op de avond zelf een stukje willen doen, dan kan dat ook”, glimlacht Wienen. De ceremoniemeester geeft wat dat betreft het goede voorbeeld. Overigens zijn de sigaretten in de glaasjes op tafel van chocolade. De rokerige sfeer van vroeger moeten de gasten er maar bij denken. Muziek is er natuurlijk ook en dat komt van Duo Tandem uit de Wijk.

Leeg en opgeruimd

Ondernemer Herold Pouwels zorgt ervoor dat de grote hal leeg en opgeruimd is voor het feest. „Vrijdagavond staan er tafels en kunnen we maximaal 300 gasten verwelkomen, voor het Oktoberfest is plek voor 800 feestgangers. We hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi weekend wordt”, benadrukt André Wienen. Een tafel voor 10 personen voor de boerenbruiloft kost 600 euro, losse kaarten kosten 65 euro en dat is inclusief alles. Aanmelden kan via woldpop.nl.  Tickets voor het Oktoberfest zijn te verkrijgen via ticketservice.nl/woldpop

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen