“De grote dorpsbrand in Dwingeloo van 1923” genomineerd voor DHV-prijs

Virtuele film dorpsbrand.
Virtuele film dorpsbrand.
Foto:

Dwingeloo – De Drentse Historische Vereniging (DHV) reikt sinds 2001 de prestigieuze DHV-prijs uit. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een activiteit die bijdraagt aan de bevordering van de belangstelling voor de Drentse geschiedenis. De virtuele film “De grote dorpsbrand in Dwingeloo van 1923” van Albertus Nieuwenhuis te Lheebroek en ‘Stichting Dwingels Eigen’ is genomineerd voor de DHV-prijs 2024.

Uit een 24-tal inzendingen zijn door een vijfkoppige jury drie nominaties gekozen, waaruit de uiteindelijke winnaar van de DHV-prijs 2024 zal volgen. De andere twee nominaties zijn het boek “Op Dalerveen: een historische reis door een Drents Dorp” en “Opdegribbelgrab, cultureel-historische tochten in en om Borger”.

Live-uitzendingen

De prijswinnaar zal bekend gemaakt worden op zondag 24 maart tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Drenthe Toen bij RTV Drenthe door de voorzitter van de jury Jetta Klijnsma. De prijs bestaat uit € 1.000 en een oorkonde. Dan zal ook de publieksprijs (een kunstwerk) bekend worden gemaakt. Op de laatste prijs kan tot en met zondag 24 maart (12.00 uur) gestemd worden via de site van de Drentse  Historische Vereniging:  https://drentsehistorischevereniging.nl.

Het spreekt voor zich dat Albertus Nieuwenhuis en Stichting Dwingels Eigen enorm trots zijn op de nominatie voor de DHV-prijs 2024. Iedereen kan zijn of haar waardering laten blijken door te stemmen op “De grote dorpsbrand in Dwingeloo van 1923” via de hiervoor genoemde site (https://drentsehistorischevereniging.nl/dhv-prijs/publieksprijs).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen