Martha Veldthuis presenteert ontwerp kunstwerk voor Wolderhuus

Martha Veldthuis zorgt voor een kunstwerk bij het Wolderhuus.
Martha Veldthuis zorgt voor een kunstwerk bij het Wolderhuus.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Kunstenaar Martha Veldthuis uit Ruinerwold heeft het schetsontwerp van haar kunstwerk gepresenteerd dat dit jaar een prominente plek krijgt voor het Wolderhuus, het oude Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde.

Het kunstwerk is bijna drie meter hoog en is ontworpen als een ontmoetingsplek voor zowel de gebruikers van het gebouw als de inwoners van Zuidwolde. De onthulling van het kunstwerk staat gepland voor juni, tijdens de feestelijke opening van het Wolderhuus. Het kunstwerk, dat nog een naam moet krijgen, slaat een symbolische brug tussen het verleden en het heden van gemeente De Wolden en haar bewoners.

Duidelijke knipoog

Met het beeld verwijst de kunstenaar naar de toekomst van de agrariërs en de jeugd in de gemeente. Het is daarbij een duidelijke knipoog naar het verleden van de locatie. Martha Veldthuis: “Ik ben zeer vereerd om als lokale kunstenaar dit kunstwerk te mogen creëren. Het werk is een melkbus met vensters van roestvaststaal. De ramen bestaan uit veiligheidsglas. De melkbus wordt in De Wolden nog vaak gebruikt. Als ideeënbus en natuurlijk tijdens het carbidschieten. In het midden van de melkbus staat straks een jongere van keramiek die de ballen in de lucht houdt. Ik wil die ballen ook met jongeren maken”.

De ruimte voor het Wolderhuus is een functioneel plein, ontworpen met oog voor de omgeving en haar gebruikers. Het kunstwerk van Veldthuis zal de levendige sfeer op het plein versterken en kan dienen als ontmoetingsplek.
Met de verwachte oplevering in juni kijkt de kunstenaar uit naar de reacties van inwoners en bezoekers van Zuidwolde. Het kunstwerk is immers niet alleen een visuele toevoeging op het plein, maar is straks ook de plek voor verbinding.
De komende maanden werkt Martha aan de realisering van het kunstwerk, de plaatsing en de feestelijke oplevering.

Het ontwerp van Martha Veldthuis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen