Sprankelend optreden De Kiekdeuze in Linde

De Kiekdeuze in actie/
De Kiekdeuze in actie/
Foto: Eigen foto

Linde – Met veel verve speelden de leden van toneelvereniging De Kiekdeuze uit Linde zaterdag het blijspel ‘Mag het een drupje meer zijn?’. Het talrijk opgekomen publiek in dorpshuis Linde genoot er volop van.

Twee broers wonen op een boerderij, waar geen vee meer is. De oudste broer, Pieter, begint een jeneverstokerij, een rol die Klaas Vogelzang op het lijf was geschreven. Eppe, zijn broer had andere plannen met zijn leven. Zeer goed gespeeld door Freddy Piel. Tegenover de broers woont hun zuster, Aaltje. Die heeft het hoog in de bol. Een kakmadam ten top. Een glansrol van Jolanda

Koster. Haar man, Dirk is een saaie ambtenaar. Hij wordt de compagnon van Pieter en wordt een topverkoper van de illegale jenever. Schitterend vertolkt door Henjo Vogelzang. De broers hebben een huishouden van Jan Steen; dus moet er een huishoudster komen. Er komen er een aantal opdagen. Er ontstaan allerlei komische verwikkelingen. Dit leidde tot grote hilariteit in de zaal. Bea nam als huishoudster de touwtjes in handen. Een prima rol van Nicolien Ehlers. Ze werd bijgestaan door Dineke, de vriendin van Eppe. Uitstekend gespeeld door Hermien van Raalte.

Uiterst nieuwsgierig

Dan is er ook nog Geesje Dagblad, de naam zegt het al: uiterst nieuwsgierig. Ze komt te pas en te onpas binnenvallen om ook een duit in het zakje te doen. Zeer authentiek vertolkt door Betty van de Berg. Tot overmaat van ramp verschijnt de veldwachter, Berend Kontje ten tonele. Hij moet als ‘stille’ de jeneverstokerij opsporen. Geweldig vertolkt door gastspeler Willem Zwiers.

Het publiek heeft met volle teugen genoten van het getoonde spel. De lachsalvo’s waren niet van de lucht. De grime kwam prima uit de verf door toedoen van Anniek van Raalte. Klaaske Pater had als souffleuse niks te doen. Muziek en geluid werd verzorgd door RL Event Techniek. De regie was in vertrouwde handen van Suzanne Groote. Door haar tomeloze inzet en enthousiasme werd de uitvoering een groot succes.

Op 9 maart treedt De Kiekdeuze op in het Wolderhuus in Zuidwolde. Aanvang 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen