Historische Vereniging De Wijk/Koekange zet 5000e foto in archief

Een heerlijke lunch voor de vrijwiligers.
Een heerlijke lunch voor de vrijwiligers.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Het was zaterdag een klein feestelijk moment bij de Historische Vereniging De Wijk/Koekange. Want de 5000e foto werd toegevoegd aan het digitale fotoarchief. De afbeelding uit 1994 toonde de echtparen Dunnink en Slomp in hun supermarkt aan de Dorpsstraat in De Wijk. Ter ere van deze mijlpaal werden de vrijwilligers beloond met een broodmaaltijd, verzorgd door supermarkteigenaar Niek Slomp van Coop Dunnink.

Sinds de oprichting in 1998 begon de Historische vereniging met het verzamelen van foto’s, aanvankelijk in plakboeken met teksten. In 2012 maakten ze de overstap naar het digitale tijdperk met ZCBS, waar Ina ten Wolde beheerder van het fotoarchief werd. Halverwege 2020 nam Freek Heuvelman het over en leidde hij het fotoarchief met een toegewijd team. Heuvelman deelt zijn waardering: ‘Niets is hen te veel. Altijd krijg ik snel antwoord op mijn vragen, altijd worden de foto’s voorzien van nadere informatie.’

Voortdurend op zoek

De Historische Vereniging De Wijk/Koekange is voortdurend op zoek naar nieuwe foto’s om het digitale fotoarchief te verrijken. Personen die foto’s bezitten met betrekking tot De Wijk en Koekange en deze willen delen, worden van harte uitgenodigd om dit te doen. De vereniging biedt de mogelijkheid om de foto’s te scannen, zodat de eigenaar ze direct weer mee naar huis kan nemen. Om de informatie zo compleet mogelijk te maken, wordt verzocht om bij de foto’s relevante details te verstrekken, zoals namen, geboortejaren, adressen en, indien van toepassing, bij gebouwen de locatie en voormalige bewoners. Ook foto’s waarvan niet alle details bekend zijn, hebben interesse. Deze bijdragen helpen om de geschiedenis van De Wijk en Koekange levendig te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen