Het Nieuwe Goed zoekt podiumkunstenaars uit Drenthe

Drentse kunstenaars gezocht.
Drentse kunstenaars gezocht.
Foto:

Hoogeveen – Het Nieuwe Goed is op zoek naar fotografen, theatermakers, spoken word artiesten, dansers, mimespelers, rappers, producers, drummers, breakdancers en andere creatieve denkers uit Drenthe die met anderen een productie willen maken.

Tot 20 februari 2024 kunnen zij zich via [email protected] aanmelden voor een betaalde werkplaats in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Zeven deelnemers krijgen veertien dagen lang de mogelijkheid om het theater te benutten voor experimenten met verschillende kunstdisciplines.

Het Nieuwe Goed is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur die jonge kunstenaars in of uit Drenthe de kans wil geven interdisciplinair te werken en een productie te maken. De organisatie biedt een financiële vergoeding, ruimte in Theater De Tamboer en de expertise van professionals die de makers kunnen helpen met het realiseren van hun plannen.

Kennismakingsdag

Makers die zich aanmelden worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag. Ze leren dan niet alleen de ondersteunende organisatie kennen, maar maken ook kennis met elkaar. Aan het eind van de dag wordt een gezelschap geselecteerd. Wie passen bij elkaar? En wie hebben de potentie om iets waardevols toe te voegen aan het Drentse theaterlandschap?

Binnen Het Nieuwe Goed werken de geselecteerde makers van 3 april tot en met 23 mei 2024 elke woensdag en donderdag samen met regisseur Karel Hermans en andere professionals aan de productie. Op 23 mei wordt het eindresultaat gepresenteerd in Theater De Tamboer. Na deze presentatie speelt het gezelschap op 7 juni in Theater vanBerensteijn in Veendam en op 5 oktober in Theater De Winsinghhof in Roden. Naast het creatieve proces zoeken de makers ook naar manieren om nieuw publiek voor hun productie te interesseren.

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Kunst & Cultuur  www.kunstencultuur.nl/hng of stuur een mail naar [email protected].

(Foto Kunst & Cultuur Drenthe)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen