Bruintjes bier bruist beter in buitencentrum De Poort

Ruinen – Met veel succes hebben de toneelspelers van Rune op de bühne afgelopen weekend de voorstelling ‘Bruintjes bier bruist beter’ gespeeld. Drie voorstellingen na vele weken van repeteren brachten het publiek in vervoering, bovendien werd er enorm veel gelachen.
In buitencentrum De Poort werd een schilderachtig decor gebouwd en legden de spelers een even schilderachtig spel op de planken. Een schildersatelier was de centrale plek voor een absurde, klucht vol effectvolle vergissingen. Reuring op de bühne met een kunstschilder in de hoofdrol. Of was het toch de bierbrouwer die voor de nodige omzet zorgde? Daar ging het stuk dus over.

Onder controle

Hoewel zijn secretaresse alles volledig onder controle lijkt te hebben, is het leven voor de verloofde van de kunstschilder allerminst zeker. De journalist is in ieder geval met stomheid geslagen, wat resulteert in de meest krankzinnige publiciteit. Tot zover lijkt alles nog overzichtelijk, totdat naaktmodel Lia ten tonele verschijnt en niet bang is haar lichaam te tonen aan de schilder van dienst. En alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt ook nog de vuurspuwende tante die de kwaliteit van het bier toch wel ondermaats vind.

Dwarsverbanden

Zomaar lukraak gekozen types met ieder een eigen verhaal of zitten er toch dwarsverbanden in de relaties tussen de verschillende personen? Het moge duidelijk zijn dat niet iedereen een heel onbekende voor de ander is. Ook in het schildersatelier komen de verschillende onderliggende relaties bovendrijven. En daar waar de ene relatie ophoudt, begint weer een ander. Op onnavolgbare wijze komen de levens van de hoofdpersonen in een stroomversnelling van veranderingen.
Het waren meer dan voldoende ingrediënten voor een bruisend stuk toneel met bruisende personages en, niet geheel onbelangrijk, met Bruintjes Bier, want, ‘Bruintjes bier bruist beter’. Jans Schulting maakte de fraaie foto’s.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen