PvdA De Wolden, Meppel en Westerveld gaan samen verder

Mark Turksma is nu wethouder voor de  PvdA in De Wolden
Mark Turksma is nu wethouder voor de PvdA in De Wolden
Foto: Artizzl Media

Ruinen – De PvdA-afdelingen in De Wolden, Meppel en Westerveld slaan nieuwe wegen in en gaan op in de afdeling PvdA Zuidwest-Drenthe. Op 26 februari vindt een bijeenkomst plaats waar ze samen verder gaan in de nieuwe afdeling Zuidwest-Drenthe. De PvdA-fracties in de drie gemeenteraden blijven onafhankelijk van elkaar op de huidige voet doorgaan.

De regio Zuidwest-Drenthe moet volgens de afdelingen oplossingen zoeken voor vele maatschappelijke problemen en ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, energietransitie, landbouw en natuur, water en ruimtelijke ordening. Er zullen nieuwe wegen moeten worden ingeslagen om hiervoor oplossingen te bedenken. De PvdA wil daarin een heldere, sociale en groene koers varen. De huidige drie afdelingen zijn van mening dat zij meer kunnen betekenen als zij samengaan en de kennis, ervaring en inzet van de leden bundelen.

Oprichting in Ruinen

De leden van de drie afdelingen hebben in het najaar van 2023 ingestemd met samenvoeging. Op 26 februari vindt de oprichting van de nieuwe afdeling PvdA Zuidwest-Drenthe plaats in Ruinen.

Het samengaan van de drie afdelingen heeft geen gevolgen voor de fracties van de PvdA in de 3 gemeenteraden. Zij blijven onafhankelijk van elkaar hun bijdragen leveren aan de gemeentelijke politiek. Het samenvoegen van de afdelingen biedt de fracties wel voordelen. Voor kwesties die boven-lokaal spelen biedt de nieuwe structuur bundeling van krachten. Zo kunnen zij gebruik maken van de deskundigheid van veel meer leden dan nu het geval is.

Er vindt nu werving plaats van bestuursleden van de nieuwe afdeling. Zij zullen leiding gaan geven aan het inslaan van nieuwe wegen om samen met de inwoners een sociaal rechtvaardige koers uit te stippelen. Belangstellenden die daar aan bij willen dragen, kunnen voor meer informatie terecht op de website https://westerveld.pvda.nl/nieuws/samenvoeging/ .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen