Kar Ga Door in Zuidwolde wordt dit jaar extra muzikaal

Extra muziek dit jaar bij Kar Ga Door.
Extra muziek dit jaar bij Kar Ga Door.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Popkoor Just Fun is door de organisatie van Kar Ga Door in Zuidwolde bereid gevonden om voor dit jaar extra muzikale omlijsting te verzorgen. Op drie opblaasbare podia op verschillende plaatsen in Zuidwolde kunnen artiesten een optreden verzorgen.

Kar Ga Door is het evenement dat gebaseerd is op de oude handkarren, maar dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een gevarieerde dag met ook oldtimers, oude tractoren, rijtuigen met paarden en een uitgebreide markt. E komen jaarlijks naar schatting 10.000 bezoekers. Om nog wat meer cachet aan de dag te geven, is besloten meer muziek te laten klinken. Popkoor Just Fun gaat de uitdaging aan de podia te vullen en doet daarvoor een oproep aan artiesten.

De podia krijgen een oppervlakte van bijna 50 vierkante meter en staan op ongeveer 200 meter afstand van elkaar. Het is de bedoeling dat muziek op de podia rouleert, voor iedere artiest is 25 minuten beschikbaar per podium. Een artiest kan dus driemaal optreden op Kar Ga Door.

Muzikale omlijsting

Kar Ga Door vindt dit jaar op 13 juli in het centrum van Zuidwolde plaats en duurt van 10.00 tot 16.00, waarna er tot ongeveer 18.00 uur een afterparty is op het kerkplein. De muzikale omlijsting is van 11.00 tot 16.00 uur. Just Fun zoekt verschillende acts, die makkelijk op en af een podium kunnen zonder al te veel poespas. Het popkoor treedt zelf ook op. De podia zijn voorzien van een geluidsinstallatie, potentiële deelnemers moeten wel even aangeven wat ingeplugd moet worden, dan regelt Just Fun dat. „Er is geen tijd voor het op en afbouwen van installaties, dit moet in vijf minuten kunnen en anders gaat het van de speeltijd af.”

Er wordt wel een bijdrage in de kosten gevraagd van 75 euro. Inschrijving voor dit festival kan uitsluitend via het mailadres [email protected] en kan tot 15 maart.

Bij een te groot aantal inschrijvingen zal de organisatie een selectie maken, om tot een grote variatie in soorten muziek te komen.

Info: https://kargadoorzuidwolde.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen