Samenwerking PrimaLife Fysiotherapie en Beddenspecialist Dekker Slapen

Jan Dekker (l) en Erwin Eulen.
Jan Dekker (l) en Erwin Eulen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Prima Life Fysiotherapie en Beddenspecialist Dekker Slapen sluiten zich beide aan bij Slaapfysio, een nieuw initiatief op het gebied van fysiotherapie en slaapgedrag. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen.

De rol van het slaapgedrag en de slaapsituatie van een patiënt is hierin ook erg belangrijk. De kwaliteit van de nachtrust kan veel invloed hebben op het functioneren overdag. Voor Beddenspecialist Dekker Slapen is de samenwerking met prima Life Fysiotherapie een verlengstuk voor de advisering. ”Wil je daadwerkelijk je klant een advies op maat geven, dan is het weten van de achtergrond van eventuele klachten wenselijk zo niet noodzakelijk. De samenwerking met Prima Life Fysiotherapie biedt die verdieping, laat ons betere keuzes maken m.b.t. hetgeen nodig is om de klant optimaal te laten slapen en de samenwerking biedt de mogelijkheid om van elkaar te kunnen leren, onze kennis van o.a. lichamelijk klachten en de uitvloeiselen daarvan beter te begrijpen”. Aldus Jan Dekker van Beddenspecialist Dekker Slapen.

SlaapID-service

Zowel Prima Life als Beddenspecialist Dekker Slapen maken gebruik van de unieke SlaapID-service. Door middel van een sensor wordt het slaapgedrag en de slaapsituatie op eenvoudige wijze, thuis in het eigen bed, in kaart gebracht en wordt uitgezocht welke relatie dit heeft tot de aanwezige klachten. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor de behandeling van de persoon en het geven van advies.

Erwin Eulen van Prima Life over dit initiatief: “Met regelmaat krijgen wij vragen van patiënten over de mogelijke rol van het slaapgedrag of het bed bij een specifieke klacht. Eigenlijk konden wij dan alleen maar algemeen advies geven. Vaak behandelen wij ook klachten van patiënten waarbij we een groot vermoeden hebben dat het slaapsysteem hier een rol in speelt. Door deze samenwerking met Beddenspecialist Dekker Slapen zijn wij nu in staat om dit in kaart te brengen en zo een nog beter advies te kunnen geven of nog gerichter een persoon te kunnen behandelen”.

Opgeleide adviseur

“De uitkomsten van de SlaapID-meting kunnen nu door onze behandelende fysiotherapeut worden gedeeld met een ervaren, intensief opgeleide adviseur van Beddenspecialist Dekker Slapen, waarmee wij dus via SlaapFysio een samenwerking zijn aangegaan. Beddenspecialist Dekker Slapen werkt met producten die geheel persoonlijk aan de specifieke kenmerken van personen aangepast kunnen worden. Bij levering, maar ook na verloop van tijd als de situatie van de betreffende persoon bijvoorbeeld is veranderd. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een verdieping van ons kennisniveau over slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen