Bruisende nieuwjaarsvisite stichting Historie Ruinen

Pasmanskoor in Ruinen.
Pasmanskoor in Ruinen.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Volgens traditie houdt de Stichting Historie van Ruinen een nieuwjaarsvisite waar Thomasvaer en Pieternel (Albert Smit en Truida Niezing) op ludieke manier het voorbije jaar nog eens bespreken. Dat gebeurde maandagavond in een goed gevulde zaal Kuik waar de bezoekers werden verrast met tonen van midwinterhoornblazers.

Elk jaar worden de teksten, ditmaal van Jan Luning, aangevuld met liedjes door een speciaal samengesteld Pasmanskoor dat onder andere de uitbundige verlichting van de Brink (kerst van september tot mei in Ruinen), de verbouwing van de Mariakerk, het schaapscheren op de Brink en de gewenste deelauto voor Ansen bezong.

De beste ballen

Op de gehaktballenwedstrijd had Henk Joosten afgelopen jaar de beste ballen; onder het gezang van ‘de ballen van Henk’ deelde hij, gewapend met koksmuts en jas ballen rond. De Ruiner historische vereniging rekent het grondgebied van de vroegere gemeente Ruinen als haar werkgebied. Voorzitter Bertha Huizinga bracht een toast uit op het nieuwe jaar. Het was een aktief jaar voor Pasmans Huus en ze stelde dat tot de activiteiten zeker weer een boerenboeldag zal horen. Ze riep mensen op bij het opruimen van huizen aan Pasmans Huus te denken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen