Prijzenregen in gemeentehuis van De Wolden

Het Raspaard is voor de mensen van de Perenpluk.
Het Raspaard is voor de mensen van de Perenpluk.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde –  Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis van De Wolden werden donderdagavond de nodige prijzen uitgereikt. Het Raspaard 2023 ging naar de organisatie van de Perenpluk in Ruinerwold, de 9-jarige Jill Veldhuizen uit Zuidwolde pakte het eerste Rasveulen en de speciale ’25 jaar De Woldenfiets’ werd gewonnen door Louise Koster uit Echten.

Die fiets werd als een ketting doorgegeven aan steeds andere berijders. Die presenteerden zich met foto’s op social media en aan de hand daarvan werd Louise Koster van zorgboerderij Refaja in Echten als winnares aangewezen. Zij mocht de fiets meenemen naar huis.

De jury telde drie initiatieven voor het Rasveulen: het drietal Dani Kouwen, Jayden Dunnink en Tom Luttel uit de Wijk dat een beeld van de wolf maakte,  groep 7 en 8 van obs De Rozebottel uit Koekange die bloembollen plantten langs het fietspad richting de Wijk en Jill Veldhuizen met haar oppepbankje. Deze 9-jarige won het veulen met cheque van 500 euro, mede vanwege haar insteek dat omzien naar- en zorgen voor elkaar belangrijk zijn. De vertegenwoordigers van de Perenpluk het beeldje van het Raspaard, net als het veulen een wisseltrofee gemaakt door Bert Denneman uit De Stapel, mee naar huis.

De fiets is voor Louise Koster uit Echten.
Jill Veldhuizen vertelt over haar oppepbankje. (Foto’s Artizzl Media / Peter Nefkens)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen