Mooi resultaat voor Amnesty Zuidwolde

Marga Kool schrijft voor Amnesty.
Marga Kool schrijft voor Amnesty.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Tijdens de Write for Rights-actie in de bibliotheek van Zuidwolde werden in totaal zo’n 150 brieven en kaarten geschreven. Deze jaarlijkse activiteit rondom 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten, wordt op vele plaatsen in eigen land en ook wereldwijd georganiseerd.

In de bibliotheek was het Marga Kool, bekend dichter en schrijver, die de actie begon. De handgeschreven brieven, waarin bepaalde misstanden worden duidelijk gemaakt, gaan naar gezaghebbende autoriteiten van diverse landen. Veelal gaat het over mensen die zonder (eerlijk) proces gevangen zijn genomen, gemarteld werden en een slechte behandeling kregen.

Goed nieuws komt er gelukkig ook regelmatig bij Amnesty binnen. Dit jaar ontving Amnesty onder andere een bedankbrief uit Zimbabwe van Cecillia Chimbiri en Joanah Mamombe, die waren vrijgesproken van een jarenlange gevangenisstraf. Zij hadden vreedzaam tegen het regeringsbeleid gedemonstreerd waarvoor zij mishandeld en gearresteerd werden. De vele protestbrieven van Amnesty-schrijvers hebben er aan bijgedragen dat deze moedige vrouwen hun vrijheid terug kregen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen