Koos Wolff wint namens de Ekelbloazers bij Blaastreffen

Winnaar Koos Wolff van de Ekelbloazers.
Winnaar Koos Wolff van de Ekelbloazers.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Linde – Koos Wolff uit Zuidwolde won donderdag het Blaastreffen in de categorie ’traditionele hoorn’. Het was de bekroning van een prachtige performance voor de thuisblazer van de Ekelbloazers. Wolff was zelf ook uitermate content met zijn optreden, zeker gezien het feit dat hij thuis nog zijn midwinterhoorn moest lijmen.

De hoorn was lek en dat gaat ten koste van het geluid. Het kwam dus allemaal goed. De ogen waren ook extra gericht op Luc Odink van de Reest en Vechtbloazers uit Hardenberg, de meervoudig kampioen in de categorie ‘traditionele hoorns’. Het was voor de aanwezigen echter snel duidelijk dat er zeker een iemand beter was en dat was Koos Wolff.

Het treffen wordt jaarlijks georganiseerd door de blaasgroepen uit Dalfsen, Hardenberg en Zuidwolde. De laatste groep was nu aan de beurt en koos als locatie voor het dorpshuis in Linde. Dankzij Ekelbloazer Koos Wolff ging er ook een prijs mee naar Zuidwolde.

Objectiviteit

Drie juryleden zaten gedurende alle veertig optredens in een speciaal hokje, zodat ze wel hoorden wat er gebeurde, maar niet zagen wie aan de beurt was. Alles om hun objectiviteit te waarborgen. In de jury zaten Gé de Wit uit Zuidwolde, voor het eerst, Roelof Bosma uit Hoogeveen en routinier Freek Klein uit Zuidwolde.

Winnaar in de categorie ‘gekuipte hoorns’ werd Klaas van der Hoek van de Vlijtbloazers uit Wapenveld. De winst bij de jeugd/junioren ging naar Mart Fortkamp van de Eschbloazers uit Tubbergen. Beste blaasgroep was uiteindelijk De Vlijtbloazers uit Wapenveld.

Een uitgebreide reportage is te lezen in het premiumdeel van de Meppeler Courant.

Het was een gezellig Blaastreffen achter dorpshuis Linde.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen