Succesvolle sporters uit De Wolden worden gehuldigd

Foto:

Zuidwolde – Ook in 2023 hebben Woldenaren zeker niet stilgezeten. Velen hebben volop gesport, en met toernooien meegedaan. De gemeente De Wolden ziet veel van al deze energie, maar toch zeggen ze in Zuidwolde lang niet alles mee te krijgen. Daarom wordt de hulp van de inwoners gevraagd bij het nomineren van de sporters van 2023.

Dit jaar worden zes categorieën van sportieve prestaties genomineerd: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, parasporter en sportparel. De sportparel is een nieuwe categorie. De sportparel wint de persoon of vereniging die zich op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor sport en bewegen in de provincie Drenthe. Het gaat dan om activiteiten die de maatschappelijke waarde van sport en bewegen hebben vergroot. Denk aan een sportbestuurder met een lange staat van dienst, een coach, een vereniging met een voorbeeldfunctie, een initiatief of evenement dat veel heeft betekend voor diverse doelgroepen.

Internationaal niveau

De gemeente is erg benieuwd welke sporters met welke prestaties nog niet bekend zijn, maar wel bijzonder zijn. Dit kan op provinciaal, nationaal of internationaal niveau zijn geweest. Wie één of meerdere sporters en/of teams kent die een bijzondere prestatie heeft/hebben geleverd, kan dat doorgeven inclusief de behaalde prestatie mailen naar [email protected]. Kijk voor de richtlijnen op Facebook of Instagram van De Wolden Sport.

Nomineren kan voor alle categorieën tot uiterlijk maandag 16 januari. De aanmeldingen zullen beoordeeld worden en uit iedere categorie zal er iemand worden voorgedragen voor de sporthuldiging van De Wolden op vrijdag 2 februari in de raadszaal van het gemeentehuis van De Wolden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen