De Wolden wil pluimveehouderij aankopen om meer woningen te kunnen bouwen

Middelveen V.
Middelveen V.
Foto: Gemeente

Zuidwolde – De gemeente De Wolden wil een pluimveehouderij opkopen om meer woningbouw mogelijk te maken in het plan Middelveen V in Zuidwolde. Om deze pluimveehouderij heen bevindt zich een zogeheten “geurcirkel” waardoor uitbreiding van de woningbouw in de omgeving nu nog niet mogelijk is.

De gemeente stelde in haar Woon/zorgvisie 2023–2027 te gaan werken aan een toekomstbestendige woningvoorraad. Binnen dat kader wil De Wolden nu in samenwerking met een projectontwikkelaar woningbouw gaan realiseren aan de zuidkant van Zuidwolde, in het gebied tussen de Middelveenseweg en Kienholt. In het te ontwikkelen gebied bevindt zich deze pluimveehouderij.

Gemeenteraad beslist

Het college stelt nu voor om in een gezamenlijke actie met de projectontwikkelaar de pluimveehouderij te verwerven en vervolgens op te heffen. Op dinsdag 5 december heeft het college van De Wolden besloten dit voornemen voor te leggen aan de gemeenteraad om zo het benodigde budget te verkrijgen. In de raadsvergadering van 21 december zal de gemeenteraad deze aanvraag bespreken en er een besluit over nemen. Mocht de raad positief beslissen, dan kan vervolgens het proces worden opgestart voor het ontwikkelen van een nieuw omgevingsplan dat de woningbouw De Wolden weer een flinke impuls geeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen