Petitie voor nachtbus naar Ruinerwold en Pesse wordt volop ondertekend

Foto:

Ruinerwold – Vanuit Ruinerwold is een petitie gestart om ook nachtbussen te laten rijden vanuit Meppel door Ruinerwold, Ruinen en Pesse. Volgens Ruinerwold Onderneemt is daar voldoende animo voor. „QBuzz heeft in het weekend nachtbuslijnen vanaf Meppel richting Havelte, Dieverbrug, Zuidwolde en Hoogevene, maar niet richting Ruinerwold, Ruinen en Pesse”, stellen de initiatiefnemers teleurgesteld vast.

De petitie is tot en met maandag al bijna 400 keer ondertekend. De petitie kan hier worden ondertekend.

Aangepaste dienstregeling

In de kerstvakantie van 23 december tot en met 7 januari rijden bussen in Groningen en Drenthe op veel dagen een aangepaste dienstregeling. Alle nachtbussen van Meppel en Groningen rijden in de eerste week van de kerstvakantie extra nachten, namelijk ook van woensdagnacht 27 tot en met vrijdagnacht 29 december. Uiteraard rijden ze ook de gebruikelijke dienstregeling in de zaterdagnacht.

Vanaf het centrum van Meppel rijden nachtbussen in de nacht van zaterdag op zondag naar Havelte – Dieverbrug en Zuidwolde – Hoogeveen.

In de nachtbus kun je in- en uitchecken met je OV-chipkaart of contactloze betaalpas. Voor alle Nachtbussen geldt het reguliere tarief. Een (dal)dagkaart, sterabonnement en Dalvoordeel Noord-Nederland zijn ook geldig in de Nachtbus. Het studentenreisproduct is niet geldig in de Nachtbus. Een los kaartje kan bij de chauffeur gepind worden.

Alle nachtbuslijnen rijden als in de zaterdagnacht extra in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28, donderdag 28 op vrijdag 29 en vrijdag 29 op zaterdag 30 december 2023.

  • Op beide kerstdagen en op Nieuwjaarsdag rijden bussen de zonsdagdienstregeling.
  • Woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december rijden bussen de zaterdagdienstregeling. Enkele buslijnen rijden op deze dagen niet.
  • Op Oudejaarsavond rijden de bussen tot 20 uur.

Ook op andere dagen rijden bussen een aangepaste dienstregeling. Reizigers worden geadviseerd om hun reis te plannen op qbuzz.nl/gd of op 9292.nl.

Meer informatie over de nachtbussen is beschikbaar via www.n8bus.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen