Wolder Vinyl Café zit er weer op, tevredenheid overheerst

Ook zaterdagmiddag was het al gezellig in het Wolder Vinyl Café.
Ook zaterdagmiddag was het al gezellig in het Wolder Vinyl Café.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Het eerste Wolder Vinyl Café zit er weer op. Met een daverende slotavond in de tent in het groene hart van Zuidwolde, ging het licht definitief uit en verstomde de muziek. Vanaf dinsdagavond was er continu muziek te horen, gedraaid vanaf vinyl door een lange reeks verschillende personen en groepen.

Zaterdagavond was het lekker druk en kwam Danilo Wattez als extra artiest een optreden verzorgen. Hij deed dat tussen de muziek door van het team Zuidwoldiger Super Combi, dat vanaf drie uur in de middag tot na middernacht achter de draaitafels stond. En zo klonk er dagelijks wel andere muziek. Vooral veel piratenmuziek – niet zo vreemd met zendpiraten uit de wijde regio die een aantal uren draaiden – maar ook muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Iedereen was er enthousiast over, al waren er ook geluiden te horen van mensen die het festijn het liefst in de kerstvakantie gepland hadden gezien. Nu moesten liefhebbers naar het werk en naar school, desondanks werd er volop via de ether en de livestream gekeken en geluisterd naar de shows.

Vinyltempel

Voor de organisatoren Vera Vos uit de Wijk en Jan Schoemaker uit Zuidwolde volgt na de afbraak van de prachtige bruine Vinyltempel een evaluatie. Iedereen is enthousiast, maar belangrijk is wel dat het financieel allemaal kan. Mogelijk wordt de tempel een volgend jaar in een ander dorp opgebouwd, maar dat is allemaal voer voor de evaluatie. Een ding staat als een paal boven water: vinyl leeft als nooit tevoren en plaatjes draaien voor de luisteraars is vele malen leuker dan Spotify, hoe handig die app ook is.

De gezelligheid is weer even over in het vinylcafé.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen