Fusie tussen ZZVV, vv Zuidwolde en JVZ is een feit

Drukte en gezelligheid bij stembureau ZZVV.
Drukte en gezelligheid bij stembureau ZZVV.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De leden van ZZVV en vv Zuidwolde hebben zaterdag massaal ingestemd met het fusieplan. Dat betekent dat de nieuwe vereniging FC Zuidwolde er gaat komen, overigens pas officieel nadat de handtekeningen bij de notaris zijn gezet. Liefst 98 procent van vv Zuidwolde stemde voor de fusie, bij ZZVV ging het om 92 procent.

Het was wel van belang dat twee-derde van de leden zou opkomen voor de stemming, maar dat percentage was al om twee uur in de middag bereikt. Uiteindelijk kwam meer  dan driekwart van de leden naar de stembussen die in beide kantines stonden opgesteld. Nadat de uitslag bekend was gemaakt, trokken leden naar elkaars clubhuis om de felicitaties over te brengen.

De leden van de fusiecommissie waren al om zeven uit in de ochtend aanwezig om als eerste een stem uit te brengen. Ze hadden sowieso al een goed gevoel over de uiteindelijke uitslag, maar toch zat ook het debacle van zeven jaar geleden nog hier en daar in het hoofd. Toen sneuvelde de fusie op het laatste moment, nu hadden de besturen van vv Zuidwolde en ZZVV alles uit der kast getrokken om met een brede fusiecommissie het belang van samengaan te communiceren.

Nieuw logo

De kleuren rood en geel maken plaats voor het shirt met de verticale donkerblauwe en zwarte banen, à la Inter Milaan. „Dat vind ik mooie kleuren, het sluit ook goed aan bij het blauw van JVZ”, vindt Roelof Kreuze. De keuze voor het nieuwe logo werd zaterdag ook gemaakt, waarvoor in de gezamenlijke ruimte tussen beide clubhuizen keuze was uit vijf logo’s. „Bijzonder was dat logo 1 aan het eind van de morgen de meeste stemmen had, maar aan het eind van de dag was logo 5 toch duidelijk winnaar”, constateert fusiecommissielid Marcel Hulst. Hij ziet zo aan het eind van een lange stemdag nog wat. „Er is euforie, maar ik zag ook mensen die het er moeilijk mee hebben. De fusie betekent wel het einde van hun cluppie en dat is niet erg, daar moet ook ruimte voor zijn.”

Voor de statistici: van de 355 ZZVV-leden brachten er 271 een stem uit (183 senioren en 88 junioren), zo stemde 92 procent voor de fusie. Bij vv Zuidwolde waren 415 leden die een stem uit mochten brengen, er kwamen er 327 opdagen (203 senioren en 124 junioren). Liefst 98 procent stemde voor de fusie.

Roelof en Lammy Kreuze brengen hun stem uit.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen