Wolder Vinyl Café officieel geopend: 100 uur muziek

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen draait 'Streetlife'.
Burgemeester Inge Nieuwenhuizen draait 'Streetlife'.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde- Het Wolder Vinyl Café is dinsdagavond officieel geopend door burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Ze deed dat niet alleen door de deur te openen, maar ook door het nummer Streetlife van  the Crusaders, met zangeres Randy Crawford, als eerste te draaien. Daarna was het de beurt aan de vier wethouders om hun muzieksmaak te tonen.

Het Wolder Vinyl Café staat in het groene hart van Zuidwolde waar normaal gesproken de feesttent van het volksfeest staat. Van de tent van Jan Schoemaker is een fantastisch café gemaakt met tal van spullen van Kringloopwinkels uit de regio. Er is voor iedereen wel een mooi zithoekje, aan de muur hangen relikwieën uit lang vervlogen tijden en de bar is goed bezet en biedt voor elk wel een drankje.

Earth (Wind) & Fire

De burgemeester haalde herinneringen op met DJ Ryan Blanken, onder andere over haar eerste elpee. ‘Ik had aan mijn ouders een elpee van Earth, Wind & Fire gevraagd, maar kreeg Earth & Fire’, verwees ze naar de Nederlandse band met Jerney Kaagman. ‘Achteraf was ik daar ook buitengewoon blij mee.’ Het nummer Streetlife is tekenend voor de burgemeester. ‘Ik ben ook het liefst op straat tussen de mensen’, aldus Nieuwenhuizen.

Wethouder Rudi Hooch Antink kwam met het fraaie ‘More than a feeling’ van de band Boston, Mark Turksma had een elpee van America meegenomen en liet het gevoelige ‘In need you’ draaien. Gerrie Hempen had thuis een stapeltje singles opgesnord, waarvan het nummer ‘Schijn een lichtje op mij’ van Drukwerk werd gedraaid. Omdat er nog tijd over was, werd ook haar oude vakantiehit ‘Dolce Vita’ van Ryan Paris uit 1983 gedraaid. Wethouder Albert Haar verraste met ‘Follow me’ van de Franse zangeres Amanda Lear.

Op moment van schrijven zijn Rick en Jeroen uit Zuidwolde aan het draaien. Voor het draaischema én een livestream kijk op www.woldervinylcafe.nl

Wethouder Albert Haar toont zijn elpee.
Gerrie Hempen achter de draaitafel.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen